J Te most itt vagy: Főoldal > Hennafestés

Hennázz egyszerűen, otthon
a TyToo henna termékekkel!

Sokan gondolják, hogy a hennafestés bonyolult dolog, az igazság azonban az, hogy hennázni sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt hinnénk!

A TyToo henna termékek között mindent megtalálsz, amire a hennafestéshez szükséged lehet - akár otthon hennázol vagy üzletszerűen készíted a hennatetoválásokat. A kiváló minőségű henna és az eredeti indiai recept pedig garantálja a szép sötét színű mintát.

Ráadásul minden termékünk mellé részletes leírást kapsz, amiből mindent megtudhatsz a hennapaszta bekeverésétől a hennafestés készítéséig. Így nem kell napokig kutatnod az interneten a megfelelő információk után, minden információt megtalálsz egy helyen!


Kattints a képekre és nézd meg a henna termékeket!


Amit a hennáról tudnod kell

Az alábbi felsorolásban pontokba szedve láthatod, hogy miről olvashatsz. Kezdjük az alapoknál, vagy kattints a téged érdeklő témára.

  A henna festésről alapismeretek

  Henna recept, henna paszta bekeverése

  Hogyan lesz a legsötétebb a henna minta

  Milyen sablonokat használhatsz henna festéshez

  A legsötétebb hennapor

  Henna olajok

  Henna tölcsér, mérőedény, keverő


Sokan tudják, hogy a henna egy testfestési forma, mégis rengetegen összekeverik más testfestéssel és hajlandóak mindent hennának mondani, ami testfestés. Tudj meg mindent a henna festésről, henna tetoválásról. 


A henna festésről - alapismeretek

Mi a henna?

A henna egy virágos cserje, mely Afrika szubtrópusi területein, Dél-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos, 2-6 m magasra nő meg. Virága apró, tölcsér alakú, méz illatú. A növényben található a lawsone nevű festő hatású anyag, ami a hajat és egyéb protein tartalmú anyagokat (haj, bőr, köröm, gyapjú, selyem) a narancsvörös árnyalattól egészen a sötétbarnáig színezi.

Hogyan fogja meg a bőrt a henna?

A színezőanyag tartalom a levélben a legmagasabb, de a henna levele önmagában nem színez. Liszt finomságú porrá kell őrölni a megszárított leveleket és így kapjuk meg a zöld színű, natúr hennaport. A festésért felelős molekulák savas környezetben aktiválódnak ezért kell a hennaport savas anyaggal (pl. citromlé) összekeverni; a tartósságot és a színmélységet pedig tiszta illóolajok (pl. eukaliptusz-, szegfűszeg olaj) hozzáadásával növelhetjük. (Pontos recept leírása megtalálható lentebb.) A hennapaszta bőrre való felvitele után a színezőanyagok megfestik a bőr felső hámrétegét a narancsvöröstől a sötétbarna árnyalatig.

Milyen színű lesz az elkészített minta?

A natúr hennával készült minta a narancsvöröstől a sötétbarnáig bármilyen színárnyalatú lehet. Sok mindentől függ, hogy milyen színű lesz a mintánk: elsősorban a hennapor minőségétől, a recepttől, ami alapján bekevertük a pasztát, a bőrtípustól, a test mely felületére festünk (pl. tenyéren, talpon a legsötétebb és legtartósabb).

De általánosságban elmondhatjuk, hogy minél sötétebb lesz a mintád színe, annál tovább marad a hennapaszta a bőrön (de minimum 4 óra hosszán át); ha melegen és nedvesen tartod a hennapasztát amíg a bőrön van. Száradás után a hennapasztát ne mosd le vízzel, hanem száraz kendővel óvatosan dörzsöld le. Néhány óráig ne érje víz a mintát, tartózkodj meleg helyen. Ne kenj semmit a mintára, mert oxidáció hatására még sötétedni fog, végleges színét az elkövetkezendő 24 órában nyeri el.

Mennyire tartós az elkészült minta?

Mivel a henna a bőr felső hámrétegét színezi meg a bőrbe szívódva, ezért a bőr megújulásával fokozatosan halványodik a minta - a bőrrel együtt kopik le - attól függően, hogy milyen mélyen festette meg a bőrt. Általában 1-3 hét a minta tartóssága, de ez egyénenként változó.

Milyen hennák léteznek?

Igaz, hogy csak egy henna növény van, mégis többféle henna létezik. Minőségben, szemcsefinomságban, frissességben, tartósságban, színezésben... Hajfestésre is használják a natúr hennaport. Sokféle színűt árulnak, de az eredeti natúr henna az vörös árnyalatú. Bármilyen más színt hozzáadott anyagokkal érnek el.

Henna bokor, henna levelekkel

Szárított henna levél, őrlés előtt

Őrölt natúr hennapor


Henna recept


Hogyan kell bekeverni a hennapasztát?

Nincs előre meghatározott „tuti” recept a hennapaszta kikeveréséhez.

Nem csak a hennapor minőségétől függ a minta tartóssága, hanem a hőmérséklettől, a páratartalomtól, az ember bőrtípusától és más tényezőktől is. 

Azt mondják, hogy a jó hennapaszta bekeveréséhez a jó minőségű hennán kívül szükség van valami édesre (cukor, méz, juharszirup, de még a selyemcukor is használható!), valami savanyúra (citromlé grapefruitlé, befőzési citromsav, ecet, bor, de még a kóla is jó!) és elengedhetetlen valamilyen esszenciális olaj , ami pluszban aktiválja a hennában rejlő színanyagokat és még mélyebbé, még  tartósabbá teszi a mintád színét. Az eredeti indiai recept az eukaliptusz (5%-ban) és a szegfűszeg (2%-ban) olajakat ajánlja.

Hennapaszta bekeverése eredeti indiai recept alapján

Hozzávalók:

 • 10 g TyToo 100% hennapor
 • 2 g porcukor, méz vagy juharszirup
 • 30 ml citromlé
 • 10 csepp TyToo 100% eukaliptusz olaj
 • 4 csepp TyToo 100% szegfűszeg olaj

Ebből a mennyiségből a bekevert paszta kb. 40-45 g lesz, ami 20-30 minta elkészítéséhez elegendő.

Ez a mennyiség pontosan belefér egy hennatölcsérbe.

100 g TyToo hennaporból 10 ilyen adag hennát tudsz bekeverni.


 1. Keverd össze a cukrot/mézet/juharszirupot a citromlével.
 2. Egy kerámia vagy műanyag tálban mérd ki a szükséges hennaport, majd fokozatos kevergetés mellett adagold hozzá a cukros/mézes citromlevet, amíg a massza burgonyapüré sűrűségű nem lesz.
 3. Egy törölközővel vagy konyharuhával takard le az edényt és várj minimum 12 órát (hagyd szobahőmérsékleten).
 4. 12 óra elteltével (de minimum egy órával a felhasználás előtt) add hozzá az olajokat.
 5. Keverd el alaposan, szükség esetén adj még hozzá citromlevet, amíg eléred a fogkrém sűrűséget.
 6. Várj minimum egy óra hosszat, mielőtt használnád!
 7. Töltsd a hennapasztát a hennatubusba és a tubus segítségével vidd fel a bőrre.


Milyen színre számíthatsz ha elkészül a minta?

A képen jól látható hogy a natúr henna milyen színű lesz és hol lesz a legsötétebb a testen.

A legsötétebb színt, erős sötétbarnát a tenyéren és a talpon lehet elérni.

A test többi részén (a képen a kézfejnél, csuklónál látható), erős narancssárgára, vagy világosbarnára színezi meg a bőrt a natúr henna.

Hogyan lesz a legsötétebb a henna minta


   Ne használj fémet a henna keverésekor, mert a fém oxidálódhat, és ezzel ronthatja a henna hatékonyságát!

   A leghatékonyabb, ha a hennapasztát először egy fóliazacskóba töltöd, kivágod a csücskét és átnyomod a hennatubusba.

   A sötétebb szín eléréséhez minimum 3-4 óra hosszán át maradjon a hennapaszta a bőrön. Minél hosszabb ideig marad a bőrön, annál sötétebb, mélyebb és tartósabb lesz a mintád színe.

   A bőrre felkent hennapasztával tartózkodj nedves, meleg helyen. Ha van lehetőséged, cukros citromleves folyadékkal időnként nedvesítsd be a felvitt hennapasztát, így több színanyag tud beszívódni a bőrbe.

   Száradás után óvatosan dörzsöld le a hennapasztát. Fontos, hogy ne mosd le vízzel, és legalább 2 óra hosszáig ne érje víz a mintát.

   Ne kenj semmit a kész mintára! Sok helyen helytelenül ajánlják, hogy illóolajat kenjünk rá. Ezzel azonban elzárjuk a mintát az oxigéntől, pedig ekkor kezdődne az oxidációs folyamat, amitől mélyebb, intenzívebb lesz a mintád színe. Végleges színét 24 óra elteltével nyeri el.

   Ha melegen tartjuk és gőzöljük a frissen festett felületet, az elősegíti az intenzívebb szín elérését. A bőr természetes izzadási folyamata is segíti a sötét színű minta előtűnését.

Minél szárazabb és vastagabb a bőr, és minél magasabb a hennapor Lawsone tartalma, annál sötétebb lesz a festett hennaminta.

 • Sérült, sebes bőrfelületre ne fess!
 • Szem közelében ne használd, szembe ne kerüljön! Ha mégis megtörténik, alaposan mosd ki folyó vízben.

Henna festés sablonnal


A hennatetoválást általában szabad kézzel készítik, viszont akinek nincs ehhez elég kézügyessége az természetesen sablonokkal is elkészítheti a mintákat.
A hennához is használhatóak az oldalon elérhető testfestő sablonok nagy része.

Milyen sablonokat használj hennafestéshez?

A henna egyszínű, ezért olyan minták néznek ki jól vele, melyek egy színben is jól mutatnak. Ezek a minták általában a vékony vonalakból álló, nonfiguratív minták.

Az ilyen telt minták at csillámtetoválással gyönyörűen ki tudod színezni, de nem szépek hennával.


A vékony vonalakból álló sablonokat használd hennához.

Ezek a minták egy színben is szépen mutatnak és tökéletes henna tetoválást tudsz vele készíteni. 


Hogyan használd a sablonokat henna festéshez?

 1. Tisztítsd le a bőrt bőrtisztító folyadékkal
 2. Ragaszd fel a sablont a bőrre
 3. Fesd be a bőrt a mintánál hennával
 4. Ha egyszerűbb a minta, akkor festés után azonnal leveheted a sablont
 5. Ha bonyolult a minta, akkor várd, meg míg a henna egy picit megszárad
 6. Arra figyelj, hogy nehogy a sablon mellé folyjon a henna
 7. A henna száradása után 3-4 óra múlva dörzsöld le a felesleges hennapasztát a bőrről

Ha bonyolult sablont használsz és sokáig a bőrön marad a sablon, vágd körbe a sablont, hogy minél kevesebb felesleges rész ragadjon a bőrre.

A legsötétebb hennapor


A weboldalon kétféle hennát találsz egy Lux és egy Extra Lux minőséget. Mindkét
TyToo henna a legjobb minőségű és a legfinomabbra őrölt hennapor.

A TyToo Extra Lux hennához a legjobb minőségű leveleket válogatják ki, ez biztosítja a még sötétebb szín elérését.


TyToo Henna Lux 100% natúr por

   LUXus minőségű TyToo henna LUXus csomagolásban egyenesen Indiából a hennakultusz hazájából!

   Szigorúan ellenőrzött feltételek mellett modern technikával a legfinomabbra őrölt és többszörösen átszitált hennalevelekből készítve, gondosan csomagolva, légmentesen, fénytől, nedvességtől, párától védve, hűvös helyen tárolva.

   Kizárólag 100% natúr hennalevelet tartalmaz!

   Tartósító-, színezék-, és adalékmentes – így használata 100%-osan biztonságos!

 

Minden henna más és más, és minden bőrtípusra más és más árnyalatot varázsol. Nincs előre meghatározott „tuti” recept a hennapaszta kikeveréséhez. Mert nem csak a hennapor minőségétől függ a minta tartóssága, hanem a hőmérséklettől, a páratartalomtól, az ember bőrtípusától és más tényezőktől is...

Mi találtunk számodra egy mély árnyalatot adó, LUXus minőségű hennaport, mellyel - az eredeti indiai recept szerint bekeverve - a legtartósabb, sötét árnyalatú mintát festheted magadra. Ha pontosan követed a csomagot kísérő receptet és ügyesen alkalmazod az egyéb tippeket, ötleteket, a kívánt hatás nem maradhat el!

A Lux hennapor 50, 100, 200 és 400 grammos kiszerelésben kapható
A Lux hennaport itt találod a webáruházban.


TyToo Henna Extra Lux 100% natúr por

100% hennapor , amit a legjobb minőségű levelekből nyernek ki.

Az EXTRA Lux henna a sötétebb színt biztosítja. Ha szeretnéd, hogy az elkészített minta sötétebb legyen, ezt a hennát válaszd !

   Az EXTRA LUXus minőségű TyToo márkás henna LUXus csomagolásban egyenesen Indiából a hennakultusz hazájából!

   Szigorúan ellenőrzött feltételek mellett modern technikával a legfinomabbra őrölt és többszörösen átszitált hennalevelekből készítve, gondosan csomagolva, légmentesen, fénytől, nedvességtől, párától védve, hűvös helyen tárolva.

   Kizárólag 100% natúr hennalevelet tartalmaz, a legjobb minőségű levelekből!

   Tartósító-, színezék-, és adalékmentes – így használata 100%-osan biztonságos!

Az Extra Lux hennapor 50, 100, 200 és 400 grammos kiszerelésben valamint
Kezdő, Haladó, MINI és MAXI díszcsomagolásban is kapható.
Az Extra Lux hennaport itt találod a webáruházban.


Profi testfestő véleménye az TyToo Extra Lux hennáról:

  "A nyár vége folyamán rendeltem meg az EXTRA LUX Hennát kipróbálásra. Testfestőként dolgozom, így fontos számomra, hogy mindenből a legjobb minőségű terméket használjam ami a piacon kapható.

Leírom pár sorban mit tapasztaltam meg ennél a fajta hennánál: Minősége ennek a henna pornak rendkívül tiszta. Felesleges volt szitálnom, semmilyen törmeléket nem találtam benne. Kikeverés közben is szinte krémes állaga volt. Miután a megfelelő várakozási idő után tölcsérbe töltöttem a kikevert hennapasztát, kezdődhetett a festés.

Ami meglepő volt a kész minta száradása közben, hogy nem potyogott le a megszáradt hennapaszta több óra múlva sem. Mivel este festettem fel, ezért rajta hagytam a bőrömön, és reggel szedegettem le a már megszáradt hennát.

Újdonság volt még, hogy a megszokott 24 órás várakozási idő után - bár ez a henna is szép barna lett -, még 48 óra múlva is tovább sötétedett. Körülbelül 2-3 nap után érte el a teljes, gyönyörű színét. Ennél a hennánál is igaz az, hogy ne érje víz 12 órán keresztül a felfestett mintát, és  csak ott fogja meg a bőrt, ahol a többi henna is. (Pl: tenyéren  és talpon levő bőrfelületen nagyon, nyakon kevésbé)

Összegezve a leírtakat, az Extra Lux Henna minőségre tényleg  luxus henna. Én ugyanúgy kevertem ki mint a másik hennát szoktam, és tényleg tovább fennmaradt! Könnyű vele dolgozni, te is elégedett leszel vele ha megrendeled!

 - Henriett"

Henna olaj

Ez így nem helyes, mert henna olajoknak nevezik az olyan olajokat, melyek - a hennapasztába keverve - aktiválják a festésért felelős molekulákat és mélyítik a henna színét, így sötétebb lesz az elkészített minta.

Kétféle olajat érdemes használni a hennapasztához: az egyik, amit szinte mindenhol ajánlanak az Eukaliptuszolaj, a másik a Szegfűszegolaj.


TyToo natúr, 100%-os tisztaságú eukaliptuszolaj

5%-ban a hennapasztába keverve aktiválja a hennában rejlő színanyagokat és mélyebbé, tartósabbá teszi a minta színét. Sok helyen ajánlják festés előtt és száradás után a bőrfelület letörlését olajjal, de ez teljesen felesleges, csak a nem éppen olcsó olaj pocséklása - ráadásul csak ártunk vele.

Egyrészt a hígítatlan illóolaj igen erős, akár irritációt is okozhat. Másrészt, ha a kész mintát bekenjük olajjal, azzal elzárjuk a mintát az oxigéntől. Pedig ez nagy hiba, mert a henna a bőrbe szívódva elkezd oxidálódni, és ezáltal lesz sötétebb árnyalatú. Ezért van az, hogy a hennafestés kb. egy nap után nyeri el végleges színét.

    Hígítatlan, tömény formában ne alkalmazzuk az eukaliptuszolajat a bőrön, mert igen erős hatású és allergizálhat! Túlérzékeny bőrön ne alkalmazzuk!

Eukaliptusz olaj egyéb alkalmazása:

Használható masszáshoz (izomfájdalmak, zúzódás, rándulás stb.), inhaláláshoz (orrcseppben, orrkenőcsökben), aromaterápiaként (fürdőben, szaunában, aromalámpákban légúttisztító hatású olajként, depresszió, köhögés, migrén, megfázás, reuma kezelésére). Hagyományos orvoslásban sebkezelésre, sérült bőrfelületek kezelésére alkalmazzák, mivel antibakteriális, antivirális és gyulladáscsökkentő hatása bizonyított.

Az eukaliptusz olaj üvege csepegtetővel van ellátva, így könnyen és pontosan kimérheted a hennapasztába szükséges mennyiséget.

Kiszerelés: 10 és 20 ml üvegben
Származási ország: India

Az eukaliptusz olajat itt találod a webáruházban.

TyToo szegfűszegolaj natúr, 100%-os tisztaságú

Több recept is ajánlja a szegfűszeg alkalmazását hennapasztához őrölt vagy egész formában , de csak a jó minőségű szegfűszegből lehet olajat préselni. A szegfűszeg illóolaja meleg, fűszeres, aromás illóolaj.

Az eredeti indiai recept a szegfűszeg lényegét tiszta, minőségi olaj formájában kínálja, így az szélesebb körben alkalmas a henna színezőanyagának kioldására, ezzel fokozza a színhatást. 2%-ban a hennapasztába keverve pluszban aktiválja a hennában rejlő színanyagokat és még mélyebbé, még tartósabbá teszi a minta színét.

   Hígítatlan, tömény formában ne alkalmazzuk a bőrön, mert igen erős hatású és allergizálhat! Túlérzékeny bőrön ne alkalmazzuk!

Szegfűszegolaj egyéb alkalmazása:

Alkalmazási formái aromalámpás párologtatás, inhaláció, masszázs, borogatás, bedörzsölés. Antibakteriális, antivirális, erős gombaölő, melegítő, rovarűző, fájdalomcsillapító, különösen fogfájás esetén. Afrodiziákus, szélhajtó, gyomorerősítő, élénkítő, stimuláló, idegerősítő, frissítő.

A kozmetikumokban a szegfűszeg különböző részeinek olaját és kivonatát egyaránt használják: pl.illatanyagnak. Virágának kivonata szövetösszehúzó, tonizáló, levelének kivonata hidratáló.

A szegfűszegolaj üvege csepegtetővel van ellátva, így könnyen és pontosan kimérheted a hennapasztába szükséges mennyiséget.

Kiszerelés: 5 és 10 ml üvegben
Származási ország: India

A szegfűszegolajat itt találod a webáruházban.

Henna tölcsér

Ezen kívül szükséged lesz egy tölcsérre, amivel felviheted a bőrre a hennapasztát.

A hennaporból körülbelül 4-szeres mennyiségű hennapaszta keverhető ki, tehát 10 g hennaporból kb. 40-45 g hennapaszta, ami pont belefér 1 db hennatölcsérbe.

A hennapasztát úgy leghatékonyabb a tölcsérbe tölteni, hogy először egy fóliazacskóba átrakod, kivágod a csücskét és átnyomod a hennatölcsérbe, majd lezárod a hennatölcsér végét. Így tiszta, maszatmentes lesz a tölcsér, amivel kényelmesen tudsz dolgozni.

Vágd ki a tölcsér hegyes végét olyan méretűre, ami a mintádnak a legjobban megfelel (vékony vonalakhoz, aprólékos mintához kisebb lyukat; vastagabb vonalú, vagy sablonos mintákhoz vastagabb lyukat vágj). Egy tölcsérnyi hennapaszta kb. 20-30 minta megfestéséhez elegendő. Természetesen ez is függ a minta méretétől, „töménységétől”.


Henna mérőedény

A hennapasztát nem kell hajszálpontosan kimérni, de azért a fő arányokat érdemes betartani.

Ehhez nagy segítségedre lesz egy mérőedény, amit használhatsz a paszta anyagainak pontos kiméréséhez.

A mérőedény 30 ml, ami pontosan ideális egy adag henna kiméréséhez.

A henna mérőedényt itt találod a webáruházban.


Nem léptél be! Pedig Te üzleti felhasználó vagy!

Ha így adod le a megrendelésed, akkor teljes árban szállítjuk ki.
Kérlek lép be és kedvezményedet igénybe tudod venni!
Email cím:
Jelszó: