Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

5+1 programtipp a téli szünetre

Ma van az utolsó tanítási nap, így holnaptól hivatalosan is kezdetét veszi a gyerekek számára a téli szünet. Bár a gyerkőcök mindennél jobban várják ezt a két hetes pihenőt, mi, felnőttek azért tudjuk, hogy jó pár unatkozós óra is vár rájuk.

A hideg időn túl ugyanis a pandémáis időszak is megnehezíti és korlátozza a programválasztást. Azonban ez nem a vég, hiszen így is akad jó néhány szórakozási lehetőség, amelynek hála mulatva repülnek el az órák.

Téli szünet

1. Ezzel nem lőhetsz mellé

Ez a kéthetes pihenő ideális lehetőséget biztosít arra, hogy boldog, családi perceket, közös játszós élményeket szerezzetek. Ehhez az egyik legjobb megoldás, ha előkaptok egy rég nem játszott társast egy esős vagy havas délutánon.

Rengeteg társasjáték fellelhető a boltok polcain, ezért legyen szó kicsi vagy nagy gyermekről, mindenki korosztályához és ízléséhez meg fogjátok találni a megfelelőt. Ráadásul egy-egy ilyen társas délután nemcsak szórakoztató, de agytornának sem utolsó.

Téli szünet - társasjáték

2. Irány a konyha!

Karácsony előtt nagy a nyüzsgés a főzőhelyiségben. Rotyog a töltöttkáposzta, sül a bejgli és a rántott hús sem panírozza be önmagát. Azonban ezeknek a feladatoknak miért vágnál neki egyedül? Szedd össze a családot és invitáld meg őket egy közös főzőcskézésre.

Téli szünet - közös főzés

3. A hideg idő nem lehet kifogás

Bár az ablakból kitekintve úgy tűnhet, hogy az idő nem kedvez egy sétának, ne hátráljunk meg. Télen is fontos a mozgás és a friss levegő, így ha megtehetjük, öltözzünk fel jól és lépjük át a bejárati ajtó küszöbét.

Téli szünet - séta

4. Idézd meg a nyarat!

A nyár nem véletlenül sokak kedvenc évszaka, hiszen megannyi szabadtéri programnak nyújt ideális környezetet. Azonban ezek közül van néhány olyan is, amely egyszerűen átültethető benti, izgalmas elfoglaltsággá is. Hogy mikre gondolunk?

Piknikezz a nappaliban vagy építs sátrat a hálószobában! Furán hangzik? Lehet, de gondolj csak vissza, gyerekként biztosan Te is imádtál takarókból bunkert építeni a szoba közepére.

Téli szünet - takarókuckó

5. Kapcsold be, hogy kikapcsolj

A végére hagytuk a legkézenfekvőbb megoldást. Keresd elő a kedvenc meséiteket, főzz pár bögre forrócsokit és irány a kanapé. Nem kell minden programot túlgondolni, néha a legegyszerűbbek bizonyulnak a legjobb választásnak.

Téli szünet - közös filmezés

+1 Kreatív percek

Az idei téli szünet sem telhet el csillogó tetoválások nélkül. Ez a szórakoztató és készségfejlesztő kreatív foglalkozás a gyerekek egyik nagy kedvence. De vigyázz, ha egyszer ecsetet ragad csemetéd, Te sem úszhatod meg tetkó nélkül!

Téli szünet - csillámtetoválás

Megjelent: 2020-12-17 16:19

Hozzászólások a 5+1 programtipp a téli szünetre című bloghoz: