Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

A csillámtetoválás pontos lépései - Így lesz szép tartós tetkód

Megtörtént már veled, hogy csillámtetoválás festés után a végeredmény nem az lett, amit szerettél volna? Bárkivel előfordulhat. Ahhoz, hogy ez többé ne történjen meg…

Összegyűjtöttem számodra a csillámtetkó készítés legkevésbé ismert lépéseit. Amely segítségével mindig gyönyörű tetkókat készíthetsz. Ismerd meg őket minél hamarabb!


Használj
BlueStar zselés ragasztót

Könnyű használni és számtalan előnyét ecseteltük már. Itt elolvashatod őket. Sokkal tartósabb lesz vele a mintád, - akár 18 napig gyönyörködhet gyermeked a tetkójában - a zselés állagának köszönhetően.Vékonyan és egyenletesen kend

Elég egy-két vékony réteget húznod a ragasztóval a sablonon a tökéletes csillámtetkóhoz.

Figyelj arra, hogy egyenletes legyen a ragasztó mennyisége a mintán. Az alábbi képen láthatod, hogyan kéne kinéznie a ragasztónak. Ha egyenetlen a ragasztó, akkor a motívum eldeformálódhat. Igyekezz Te is vékonyan megkenni!


Várj, várj amíg a ragasztó szárad

Száradni kell a ragasztónak. Különben a mintád széle deformálódik és felismerhetetlenné válhat a csillámtetkód. A legtöbbször fordul elő ez az eset, az otthoni csillámtetoválás készítésnél.

Három fontos dolgot kell betartanod és soha többé nem lesz eldeformált, szakadt szélű csillámtetkód:

  • Amikor felviszed a ragasztót és mielőtt lehúzod a sablont, várj 40 másodpercet.

A frissen festett ragasztó széle feljön a sablonnal, ha azonnal leszeded a bőrről. A minta is csúnya lesz emiatt. De ha vársz egy keveset és csak azután húzod le a sablont, akkor a zselé erősen hozzátapad a bőrhöz és a minta körvonala egyben marad.  • Majd várj további 1-2 percet, mielőtt elkezded felvinni a csillámport.

Ha a még frissen felvitt ragasztóra festesz a minta elkenődhet és bele is ragadhat a csillámporos ecsetbe. Az ecseten a csomós ragasztó összeáll. Ezután az ecset használhatatlanná válik.

Megoldás: Mindig várd meg, míg a ragasztó teljesen megszárad, csak utána kezd el a csillám felvitelét.  • Sablonon csak olyan mintákat fess, aminek nincs vékony, indás része.

Ahogy a képen is látszik a kék pillangó kis csápja és a minta széle nem a legszebb. Az ilyen minták, ahol vékony részek vannak - ebben az esetben a pillangó csápja - csak akkor lesznek szépek, ha sablon nélkül színezed ki. 
Jól nyomkodd bele a csillámport a mintába

Ha már felvitted a csillámport, az ecseteddel - ecsetet használj, hogy ne ragadj bele a csillámos ragasztóba, amit macera leszedni az ujjadról - nyomkodd bele a mintába a csillámokat. Így még tartósabbá varázsolod a mintád.Ha nincs otthon sablonod, de nagyon gyorsan szükséged lenne egy pár darabra, akkor használd az otthon elkészíthető sablonokat.

Töltsd le Te is!
Természetesen ez a megoldás nem helyettesítheti a sablonokat, de ha gyorsan kell egy pár csillámtetkó, akkor megteszi.

Megjelent: 2019-02-22 19:32

Hozzászólások a A csillámtetoválás pontos lépései - Így lesz szép tartós tetkód című bloghoz: