Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Hogyan használd a csillámpor ragasztót, hogy a legtartósabb legyen a csillámtetkód?

Azért, hogy a csillámtetoválásod valóban hetekig tartós maradjon, nem csupán a ragasztóanyag felelős, hanem az is befolyásolja, hogy hogyan bánsz az eszközeiddel a festés során. Elmondjuk, mire figyelj, hogy megőrizd ragasztód értékes tulajdonságát, amivel hosszan tartó csillámtetoválásokat készíthetsz később is!
A fenti képet egy olyan ragasztóról készítettük, amit egy vásárló küldött vissza azzal az indokkal, hogy nem jó. Igaza van, mivel ez a ragasztó teljesen csomós lett – de a helytelen használat miatt.

A felhordása során - ahogy kinyitod az üveget - a ragasztót folyamatosan levegő éri, ami fokozatosan szárítja. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy megfelelő körülmények között kell tartanod ahhoz, hogy megtartsa eredeti minőségét (a használati útmutatóban is olvashatsz róla). 


ERRE FIGYELJ, HOGY HELYESEN HASZNÁLD A RAGASZTÓT:

 1. Tisztítsd meg a bőrfelületet, ahova festeni akarsz az olajoktól, testápolótól, naptejtől. Ez nyáron különösen fontos, mert a káros napsugárzás miatt érdemes bekenned magad fényvédőkkel még akkor is, amikor az utcára kimész. Ha arra rákened a ragasztót, a csillámtetoválásod alig egy hetet fog kibírni (hamar ledobja a csillámport és a ragasztót)
   
 2. Használat során (mikor bekened a sablonod, vagy szabad kézzel festesz), igyekezz a lehető legkevesebb ideig nyitva hagyni a ragasztós üveget. Ha levegő éri, csomósodni kezd, amit újra és újra belenyomkodsz a ragasztós üvegbe, és használhatatlanná válik. 
   
 3. Vékonyan vidd fel a ragasztót a bőrre, és várj egy kicsit, amíg átlátszóvá válik, és ekkor fesd ki csillámporral.
  Ez azért fontos, mert a szemcsék így szépen fognak csillogni, és nem lesz csomós a minta (arról nem is beszélve, hogy az ecsetedre se ragad rá a ragasztó).

   
 4. Használat után töröld meg az üveg száját egy kis alkoholos vagy bőrtisztító folyadékos kendővel, hogy ne száradjon rá a ragasztó, így legközelebb akadálymentesen ki tudod nyitni az üveget.
   
 5. Tűző napra ne tedd ki!
   
 6. Szobahőmérsékleten, száraz helyen tárold. Nem fagyálló - gumiszerűvé válik, ha 0 fok alá esik a hőmérséklet, így télen ügyelj rá jobban.
   
 7. Ha egy kicsit beszárad (de nem válik nagyon csomóssá) 1-2 csepp vizet (de többet ne) adagolj hozzá, amivel újra festhető állapotba kerül.Ha ezeket az óvintézkedéseket betartod, minden rendben lesz a ragasztóddal, és sok szép mintát tudsz majd megfesteni vele, ami hetekig megőrzi épségét. :)

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Hogyan használd a csillámpor ragasztót, hogy a legtartósabb legyen a csillámtetkód? című bloghoz: