Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Így készült a TyToo húsvéti tojás!

Próbáltál már befesteni egy egész tojást csillámporral? Egyszerű és látványos, és most meg is mutatom Neked, hogyan készítettem el a TyToo gyár húsvéti tojását.EZEKET AZ ANYAGOKAT ÉS ESZÖKÖZÖKET HASZNÁLTAM:

 - egy főtt tojás
 - BlueStar csillámpor ragasztó
 - Csőrös mályva színű csillámpor
 - Tégelyes arany csillámpor
 - festő és leseprő ecsetek
 - T betű csillámtetoválás sablon
 - Olló1. lépés: Először kivágtam ollóval egy T betűt a betűsablonokból. A sablonok pont úgy helyezkednek el, hogy egyessével is fel lehessen használni őket.
2. lépés: Leszedtem a hátuljáról a hordozó fóliát (fehér alap), és a ragacsos felével ráillesztettem a tojásra a sablont. Mivel a tojás felülete kerek, ezért óvatosan kell rásimítani a nem illeszkedő széleit is.
3. lépés: Ezután óvatosan lehúztam a sablonról az átvivő fóliát. Ezután nekifogtam ragasztóval bekenni.
4. lépés: BlueStar csillámpor ragasztót használtam, amiben jól megragadnak a csillmpor szemcsék, és nem kell sokat száradni hagyni sem.
5. lépés: Lehúztam a maradék sablont is a tojásról, és vártam egy pár másodpercet, hogy megkezdhessem a csillámpor felvitelét a mintára.
6. lépés: A mályva színű csillámport rászórtam a ragasztós részre, majd ecsettel átsepertem a T alakon. 
8. lépés: Leseprő ecsettel eltávolítottam a felesleges csillámport a mintáról és a tojásról. Alaposan meg kellett tisztítani, mert a tojás többi részére is kerül ragasztó és csillámpor.
9. lépés: Ezután fogtam a ragasztóm és beecseteltem a tojás többi részét. Ügyelni kell rá, hogy a T alakra ne kerüljön arany szín, így apró mozdulatokkal ecseteltem körbe a széleit. A ragasztással és a festéssel kis lépésekben haladtam. A csillámport ecsettel nyomkodva majd seperve vittem fel a tojásra, hogy mindenhol befedje. Kis lépésekben kellett haladni, hogy a következő ragasztásnál az ecsetre se ragadjon rá a csillámpor.
10. lépés: Végül még szintén használtam a leseprő ecsetem, és voilá' kész is lett a TyToo húsvéti tojása :)


Remélem tetszett az ötletem, és Te is kedvet kaptál csillámporral dekorálni a húsvéti tojásokat! 

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Így készült a TyToo húsvéti tojás! című bloghoz: