Miért pont sógyurma?
Egyszerűen elkészíthető, könnyedén formázható és az otthoni összetevőkből szimplán összegyúrható. Lehet színes, szagos vagy csillogó. Kell ennél jobb?
Akkor lássunk neki...
Ezekre lesz szükséged:
A recept 4 különböző színű sógyurma elkészítéséhez ajánlott. Ha kevesebbet vagy többet szeretnél készíteni, akkor annyi csésze lisztet használj amennyi féle gyurmát szeretnél elkészíteni és arányosan igazíts hozzá a többi hozzávalót.
- 4 csésze liszt
- 1 csésze víz
- 1/2 csésze só
- 2 ek olaj
- ételfesték (legalább négy színben)
- csillámporok
Elkészítés 3 lépésben:
1. Lépés
A százaz összetevőket keverd össze egy tálban (liszt, só).
2. Lépés
Vegyél elő három tálat, amiben oszd el a vízet és az olajat három egyenlő részre. Majd mindegyik tálba öntsd bele egy-egy ételszínezéket és jól keverd öszze.
3. Lépés
A liszt-só keveréket szintén oszd három részre és mehet az olajos-vízes tálakba.
4. Lépés
Ezután mehet bele a csillámpor, ettől lesz egyedi a sógyurmád.
5. Lépés
Jól gyúrd át a tésztát, majd jöhet a játék.
TIPP: Vedd elő a nyújtódeszkát és dolgozd át a sógyurma alapot, az elkészítésben a gyerek is részt vehet, számára ez remek móka lehet. ;)
Ezzel elkészült a varázslatos csillámos sógyurmád. Nincs más hátra, jöhet a játék!