Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

5 dolog, amire figyelj, hogy a legsötétebb henna mintát elérd!

A henna festés művészete nem is olyan bonyolult tudomány, mint ahogyan sokan hiszik, azonban célszerű betartani néhány dolgot annak érdekében, hogy a legszebb és legsötétebb színű henna mintát el tudd készíteni. Az alábbi blogbejegyzésben összegyűjtöttem minden információt és jó tanácsot számodra, hogy mire kell odafigyelj a henna tetoválás elkészítésénél.

 Fontos a henna minősége!

A henna növény egy zöld bokor, melynek levelét szedik le, megszárítják majd a száraz leveleket porrá őrlik. Ahhoz, hogy tetoválást lehessen készíteni belőle, pasztát kell keverni a hennaporból, melynek anyaga beszívódik a bőr felső rétegébe és megadja a minta színét. A hennapaszta egyszerűbb bekeveréséről ITT olvashatsz >>

A henna növényből csak egyfajta van, azonban mégis többféle henna létezik, ami attól függ, milyen a minősége, a szemcsefinomsága illetve frissessége, ugyanis nem mindegy melyik levelét szedik le. A bőrfestéshez a legfrissebb hajtások a legjobbak, a növény középső hajtásait hajfestéshez használják, legalsó leveleit pedig egyéb színezésre. 

A 100%-ban natúr henna azért a legideálisabb a festéshez, mivel semmilyen más anyagot, tartósítószert vagy színezéket nem tartalmaz, amire allergiás lehetsz, így biztonsággal használhatod a bőrődre!


 A henna paszta bekeverésének minősége és a beszívódás


 

A minta tartóssága attól is függ, milyen bőrfelületre kened fel a pasztát, meddig hagyod rajta, vagy milyen környezeti hatások érik.

Minél tovább hagyod rajta a mintán, annál jobban beszívódik a hámrétegbe. A kép jól személteti, hogy a bőr felső rétegét hogyan fogja meg fokozatosan a festékanyag. Ahol vastagabb a bőr, ott a réteglemezek sűrűbbek, jobban megfesti a bőrt, ahol lazábbak, ott halványabban fogja meg. Általában 1-3 hét alatt kopik le a bőrről.

Mivel a bőr felső hámrétegét fogja meg a henna, a bőr megújulásával fokozatosan halványodik a minta. Ahogy hámlik, cserélődik a bőr, úgy halványodik a mintád is, ezért 28 napnál tovább nem tud megmaradni a bőrben, mivel ennyi idő alatt teljesen cserélődik ez a felső rétege a bőrnek.


 Hova fesd és milyen színű lesz a mintád?

Az alábbi szemléltető ábrán jól láthatod, hogy a festékanyagnak időre van szüksége, hogy kihozza igazi színét. Ha megfelelően bekeverted a pasztát, azon a hőmérsékleten tartod, ahogy az ábrán a barna csík mutatja, akkor fog megfelelően kioldódni a festékanyag a pasztából, ami megfogja a bőröd. 

A henna legjobban azokat a részeket festi meg, ahol a legvastagabb a bőr, vagyis a tenyereden és a talpadon lesz a legsötétebb a mintád. A test többi részén a narancsvöröstől a sötét barnáig bármilyen színű lehet, de ahol vékonyabb a bőr, ott halványabb mintát fogsz kapni.


Miután leszeded a felesleges pasztát a bőrről, a mintád még halványabban fog rajzolódni, de ne ijedj meg, 24-48 órán belül eléri eredeti színét, utána pedig fokozaton halványodik el az idő múlásával. Hogyan vigyázz a felfestett mintára, amíg szárad?

1. Hagyd a pasztát a bőrön 3-4 óra hosszát, hogy legyen ideje jól beszívódni a hámrétegbe, és időnként cukros-citromos lével locsolgasd meg, hogy nedvesen tartsd, így több színezőanyag szívódik be a bőrődbe.
2. Próbáld melegen tartani a mintát, mert az oxidációs folyamat segíti a szín mélyülését.

3. Tűző napra ne menj, hogy kiszárítsa a mintádat!

 Hogyan vigyázz a kész mintára?

Mikor megszáradt rajta a festék, óvatosan dörzsöld le (de szárazon!) a hennapasztát, és ne használj hozzá vizet, mert legalább 2 óráig nem érheti víz! Ha még jobb eredményt szeretnél, javaslom hogy aznap, ha lehetséges ne is érje víz egyáltalán a mintát. 

Minél jobban vigyázol a mintára (nem dörzsölöd sokat, kerülöd a hámlasztó termékeket a bőrödön), annál tovább marad meg.A TyToo Henna por 100% natúr henna örleménye, mely adalékmentes, és szép hennamintákat tudsz vele Te is készíteni. Testfestők és oktatók is szívesen dolgoznak vele, és meg vannak elégedve az eredménnyel:

"Henna profi szettet vásároltam, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon jó minőségű a hennapor és a többi termék is. A kikevert pasztával könnyű volt dolgozni, szép, erős színe lett a mintának és tapasztalataim alapján sokáig meg is marad (nekem tenyéren több mint két hétig kivehető volt az egész minta). Testfestőként dolgozva is pozitív visszajelzéseket kaptam. A henna paszta kinyomására alkalmas tubus különösen bevált számomra, a tölcséres megoldásnál jóval könnyebb a használata, és főleg a vékony vonalas mintáknál nagyon megkönnyíti a helyzetet."

 - Piros Viktória - 


Készíts Te is henna tetoválást kiváló henna termékekkel >>
Ajándék blog olvasóknak!

Megjelent: 2018-08-18 19:45

Hozzászólások a 5 dolog, amire figyelj, hogy a legsötétebb henna mintát elérd! című bloghoz: