Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Hogyan készül a hennapaszta? [EREDETI indiai recept]

A szép hennafestés elengedhetetlen feltétele a jó minőségű hennapaszta. Most az eredeti indiai receptet mutatjuk meg Neked, amivel garantált, hogy kiváló eredményt érhetsz el.

 


Nincs előre meghatározott „tuti” recept a hennapaszta kikeveréséhez.  
Nemcsak a hennapor minőségétől függ a minta tartóssága, hanem a hőmérséklettől, a páratartalomtól, az ember bőrtípusától és más tényezőktől is.

FONTOS!
Kereskedelmi forgalomban kapható előre kikevert hennapaszta. Ezeket azért nem érdemes megvenned, mert nem lesz olyan szép a vele készült festés, mint azzal, amit Te keversz ki FRISSEN, otthon. Másrészt ezek az előre bekevert paszták tartalmazhatnak allergén tartósítószereket.

Azt mondják, hogy a jó hennapaszta bekeveréséhez a jó minőségű hennán kívül szükség van valami édesre (cukor, méz, juharszirup, de még a selyemcukor is használható!), valami savanyúra (citromlé grapefruitlé, befőzési citromsav, ecet, bor, de még a kóla is jó!) és elengedhetetlen valamilyen esszenciális olaj, ami pluszban aktiválja a hennában rejlő színanyagokat és még mélyebbé, még  tartósabbá teszi a mintád színét. Az eredeti indiai recept az eukaliptusz (5%-ban) és a szegfűszeg (2%-ban) olajakat ajánlja.

Hennapaszta bekeverése eredeti, indiai recept alapján

 

Hozzávalók:

  • 10 g TyToo 100% hennapor
  • 2 g porcukor, méz vagy juharszirup
  • 30 ml citromlé
  • 10 csepp TyToo 100% eukaliptusz olaj
  • 4 csepp TyToo 100% szegfűszeg olaj
Ebből a mennyiségből a bekevert paszta kb. 40-45 g lesz, ami 20-30 minta elkészítéséhez elegendő.
 

Ez a mennyiség pontosan belefér egy hennatölcsérbe. 100 g TyToo hennaporból 10 ilyen adag hennát tudsz bekeverni.

FONTOS!!!
Csak 100% natúr hennaport vásárolj, amely teljesen adalékanyag mentes!
 



Henna paszta keverése:

  1. Egy kerámia vagy műanyag tálban mérd ki a szükséges hennaport, és szitáld át egy szűrővel.
  2. Mérd ki a cukrot és borítsd egy pohárba. Ugyanígy tégy a citromlével, és keverd össze.
  3. A hennaporhoz egyszerre öntsd hozzá a cukros/mézes citromlevet, és keverd addig, amíg a massza burgonyapüré sűrűségű nem lesz (fontos, hogy egyszerre öntsd bele a levelet, hogy ne legyen csomós).
  4. Takard le az edényt és várj minimum 12 órát (hagyd szobahőmérsékleten).
  5. 12 óra elteltével (de minimum egy órával a felhasználás előtt) add hozzá az olajokat.
  6. Keverd el alaposan, szükség esetén adj még hozzá citromlevet, amíg eléred a fogkrém sűrűséget.
  7. Várj minimum egy óra hosszat, mielőtt használnád!
  8. Töltsd a hennapasztát a hennatubusba vagy tölcsérbe és már viheted is fel a bőrre!


Érdekel egy egyszerűbb megoldás? Csak 2 összetevőből elkészítheted ugyanazt a pasztát az Instant Hennával.

Kattints és tudj meg többet róla >> 

Ajándék blog olvasóknak!
Tölts le Te is ingyen az "Egzotikus henna minták albuma" e-bookot és vegyél részt a Mini henna tanfolyamon!
Egzotikus henna album letöltés
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is megismerjék a henna keverés helyes használatát!  
Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Hogyan készül a hennapaszta? [EREDETI indiai recept] című bloghoz: