Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

TOP 3 dekorációs ötlet Halloweenra, amit saját kezűleg is elkészíthetsz!

Jöhet pár egyszerűen elkészíthető, mégis hangulatos halloweeni dekoráció? Gazdaságos tippjeinket szeretni fogod, mert az alapanyagok nagy részét otthonodban is megtalálod. Megmutatom Neked lépésről lépésre hogyan készítsd el házi készítésű ötleteinket, melybe a gyerekeket is bevonhatod!
Ezeket a pofonegyszerű dekorációkat akár egy halloweeni partihoz, vagy csak a hangulat kedvéért is megcsinálhatod, és tényleg csak pár olyan dologra lesz szükséged, amit az otthonodban is megtalálsz!

MÚMIA MÉCSES

A hangulatvilágítás olyan kellék, ami nagyon fel tudja dobni az est hangulatát, ezért két változatot is készítettünk, az egyik a múmia mécses, ami pofásan is mutat, és az elkészítése sem okoz nehézséget.Lássuk, mire van szükséged hozzá:Első lépésben kenj függőlegesen az üveg oldalára egy kis ragasztót, így nem fog elcsúszni a pólya tekerés közben. Mielőtt "beöltözteted", várj min fél percet, hogy megszáradjon a ragasztó.
Ezután kezd el teljes szélességében tekerni a pólyát az üvegen. Mikor egyszer körbeértél vele, csavarj egyet a pólyán, ahogy a jobb alsó képen látod, majd ismételd meg igyanígy néhányszor.
Ha a megfelelő mennyiséget rátekerted, vágd el egy ollóval, és kenj egy kicsi ragasztót a pólyára, így nem fog szétbomlani, vagy szertefoszlani a vége. 
Ha igazán csinosra szeretnéd alkotni a múmiát, kenj ragasztót az üveg aljára és a szájához is, és az ujaiddal óvatosan nyomkodd oda a pólya széleit. 
Ha még maradt felesleges fásli darabod, vágj le egy 25-30 cm-es darabot belőle, sodord össze egy vékony csíkba, és tekerd körbe a befőttes üveg szélét.
Majd köss egy csinos masnit rá, ahogy a képen látod:  pólya két végét húzd szét, hogya masni alakja legyen!
Jöhetnek a szemek: a fehér részére nyomj egy-egy pötty ragasztót, és nyomd oda a fáslihoz őket. Gyújtsd meg a gyertyád és kész is vagy a múmia mécseseddel! :)HALLOWEEN MÉCSES SABLONOS FESTÉSSEL

A másik mécses változat már csillámporral és festékkel fog készülni, így szuper, mintás "lámpásokat" készíthetsz.


 

Hozzávalók:
Szedd le a mintát első körben a fóliával együtt a hordozó (fehér) papírrétegről, majd ragaszd rá az üveg falára. 
A TyToo testfestő sablonokban az a jó, hogy dekorációs célokra is felhasználhatod, mert jól tapadnak üveg, fém, fa és más felületekre, így ilyen helyekre is készíthetsz csillámtetoválást, de ebben az esetben hónapokig, vagy akár évekig is megőrzi épségét a minta. Szedd le az átlátszó fóliát a mintáról a ragasztózáshoz! Kend be ragasztóval és várj vele legalább fél percet, majd húzd le a sablont az üvegről. 
A csillámporozáshoz használhatsz tégelyes porokat is, de ebben az esetben a csőrös csillámporok előnyösebbek, mert egyből a felületre szórhatod a kívánt mennyiséget, és ezután szépen rányomkodhatod az ecseteddel. 
TIPP: Nyugodtan ragaszd fel a többi mintát is az elsővel együtt, mert időt spórolhatsz vele. A ragasztónak ugyanis min. 0,5-1 percre szüksége van ahhoz, hogy festhető állapotba kerüljön, így gyorsabban haladhatsz vele. 
Amikor készen vagy a mintákkal, fogd meg a választott arcfestéket, és dörzsöld bele a nedves szivacsod a festékbe egy párszor. (mivel vizesbázisú festékekről van szó, ne legyen száraz a szivacsod, de túl vizes se!) Ha az üveg belsejébe dugod a másik kezed, könnyebben tudod forgatni az üveget, és festékes sem leszel.
Nyomkodd rá a festékes szivacsod az üvegen körbe, nem baj, ha a mintába is beleér a szín, mert a mécses úgyis megvilágítja a sötétben az üveget és nem fog látszódni. Hagyd, hogy a festék száradjon rajta. 
 

3 D-s DENEVÉREK

És végül a harmadik ötlet, a denevér készítés, ami egy nagyon egyszerű és mókás megoldás lesz.Csupán ezekre lesz szükséged:A tojástartónak vágd le a negyedét (4 db rekeszt), mert csak a maradék 6-ra lesz szükséged, majd vágd ketté az így kapott darabot középen. A megmaradt (csúnyább) széleket kerekítsd le, és vágd ki a szárnyait a két szélén (kis háromszögeket formálj).
Fogd meg a lapos ecseted és mártsd bele a pohárba, hogy felvegye a szükséges mennyiségű vizet, és forgasd meg párszor a festékes tégelyben. 
Fesd be végig a tojástartó külső részét. Tapasztalni fogod, hogy kicsivel többször kell vízbe mártani az ecseted, mert a vizesebb festékkel könnyebben befogja az anyagot (arcfestésnél pl. kevesebb vizet kíván, nehogy túl folyós legyen a festék).
A középső kiemelkedés tetejére hurkapálcával vagy valamilyen szúró eszközzel készíts rá két lyukat, amin átfűzöd a madzagot, hogy fel tudd akasztani a denevéreket a lebegéshez.
A végén már csak annyi a dolgod, hogy a mozgó szemeket ráragaszd (a múmia mécsesnél leírt módon), és kész vagy a halloweeni denevér dekorációval :)

Ugye milyen egyszerű összedobni saját magad pár mutatós dekorációt?

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a TOP 3 dekorációs ötlet Halloweenra, amit saját kezűleg is elkészíthetsz! című bloghoz: