Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Házi praktikákkal a száraz kéz ellen

A tél igazi rizikót jelent a bőrnek, ezen belül is a kezeknek. Nem is csoda, ugyanis a szeles, hideg idő beköszöntével egyre nagyobb terhelésnek van kitéve a testünket borító szövet, ezáltal gyorsabban kiszárad, ráncossá és érdessé válhat. Ráadásul a betegségek elkerülése érdekében gyakrabban mosunk kezet, amely szintén nem segít a bőrnek. Ennek oka, hogy ilyenkor minden alkalommal leoldódik a bőrön lévő védőréteg.

Száraz kéz ellen

Így előzd meg a száraz kézbőrt!

  • Gyakorta használj testápolót, főleg a kiszáradásra leginkább hajlamos felületeknél.
  • Igyál sok vizet, ugyanis gyakran a bőrszárazság oka az elégtelen folyadékfogyasztás.
  • Kerüld az erős vegyszerekkel való érintkezést! A különféle háztartási tisztítószerek nemcsak a mosdókagylón vagy tányérokon található szennyeződésekkel végeznek, hanem a bőr természetes zsírjaival is.
  • Óvd a bőrödet a szélsőséges időjárási tényezőktől, mint a hideg és száraz levegőtől, esőtől, széltől és az erős napsugárzástól!
  • Télen se zuhanyozz forró vízben! A forró zuhany lerombolhatja a bőr felső, védelmi rétegét, így könnyebben alakulhat ki bőrirritáció, szárazság és nagyobb az esélye a fertőzéseknek is.

Száraz kéz ellen

Ha már megvan a baj

Bármennyire is igyekezhetünk megelőzni a bőrszárazságot, vannak akik genetikailag hajlamosabbak rá. Amikor pedig ez bekövetkezik, hatékony kezelésre van szükség. Ehhez kerestünk néhány házi praktikát, amelyeket akár Te is kipróbálhatsz otthon.

Száraz kéz ellen

A zab nemcsak finom

A zab kiválóan alkalmas száraz és viszkető bőr kezelésére, ugyanis nemcsak csillapítja a tüneteket, de még hozzájárul a bőr egészségéhez is.

Alkalmazása: a zab és a víz összekeveréséből kapott pasztát kend rá az irritált bőrfelületre, majd néhány perc elteltével öblítsd le hideg vagy langyos vízzel.

Zabbal a száraz kéz ellen

Kapd le a konyhapolcról a kókuszolajat

A kókuszolaj a gasztronómián túl a bőrgyógyászatban is felkapott termék. Ennek oka, hogy használatával visszaállítható a bőr nedvességtartalma.

Alkalmazása: zuhanyzás után érdemes használni, ugyanis olyankor még a bőr rugalmas és meleg, így az olaj képes megfelelően beszívódni.

Kókuszolajjal a száraz kéz ellen

Tejbekéz

A tej gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással bír.

Alkalmazása: áztasd be a kacsóidat langyos tejbe. Már az első alkalom után észrevehető lesz a változás, ugyanis a tejtől kellemesen elpuhul a bőr.

Tejjel a száraz kéz ellen

Mézzel a szárazság ellen

A méz kiválóan alkalmazható bőrre, hiszen remekül ápolja és táplálja azt. Ráadásul a szárazság okozta hegek és sebek gyógyulását is elősegíti.

Alkalmazása: kend szét a kezeden a mézet és hagyd kb. 20 percig rajta. Lemosás után közvetlenül érezni fogod a hatását.

Mézzel a száraz kéz ellen

Ha Neked is van egy jó bevállt praktikád a száraz bőr ellen, írd meg nekünk hozzászólásban vagy az info@tytoo.hu-ra. 😉

Megjelent: 2020-12-07 15:57

Hozzászólások a Házi praktikákkal a száraz kéz ellen című bloghoz: