Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Hogyan tanulj a gyermekeddel otthon?

A közös tanulással segíthetsz gyermekednek, hogy könnyebben elsajátítsa az iskolában tanultakat. Sőt akár izgalmas játékká is teheted a tanulást. Megmutatom hogyan.

 

Mutasd meg a pozitív eredményeit

Az iskolában a gyereket sok negatív inger éri, kezdetben csúnyán ír, majd nem tud helyesen írni. Ezért hamar elveszítheti a lelkesedését a tanulásban.

De ebben segíthetsz neki. Vegyél elő egy zöld ceruzát és karikázz be minden szépen írott betűt, minden helyesen leírt szót vagy megoldott matek feladatot. Dicsérd meg, hogy milyen ügyes, milyen sok helyes megoldás lett.
Hagyd gyermeked egyedül megoldani a feladatokat

A házi feladatoknál érdemes kivárni, hogy a gyermek egyedül jöjjön rá a megoldásra még akkor is, ha ez számára több órás fejtörést jelent. Ez neked is jó, mert amíg gondolkodik rajta te elmehetsz ruhát teregetni vagy főzni. Így fog a gyermek önállósodni és idővel nem igényli, hogy végig ülj mellette amíg a házit csinálja.
A játékról sem feledkezz meg

A gyerekek imádnak játszani, így ha játékosan közelítitek meg a tanulást szívesebben fogja elővenni a tanulnivalót. Ilyen játék például a “tanítónénis”. Ebben az a jó, hogy a gyermeked megtaníthatja neked a saját szavaival az iskolában tanultakat. Felidézi magában a tananyagot, ismétel és közben játszik.
Díjazd vagy dicsérd meg minden nap

Ne csak a végeredményt díjazd. Hanem az odavezető utat is. Mivel egy éven keresztül fárasztó lehet úgy küzdeni, hogy közben nem látja a gyerek, jól csinálja a dolgát. Ha minden kis lépést is díjazol, akkor gyermeked úgy fogja érezni, hogy a cél elérése nem lehetetlen.

Ilyen kisebb célok lehetnek: egyedül megértett valamit vagy megcsinálta a háziját. A napi, heti visszajelzések után gyermeked nagyobb önbizalommal, lelkesedéssel esik neki az évnek és könnyebben éri el a jobb eredményeket is.

A csillámtetoválás is lehet ilyen díjazó meglepetés. Például minden nap meglepheted egy-egy aprósággal, amiben örömét leli és minden héten egy tetkóval a jó teljesítményért.

Ha kifogytál a sablonokból és sürgősen kell egy tetkó, akkor az ingyenes Sablon Ebook-ban találsz 26+4 db mintát. Érdemes letöltened!

Töltsd le Te is!

Megjelent: 2018-08-31 10:03

Hozzászólások a Hogyan tanulj a gyermekeddel otthon? című bloghoz: