Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Home office tippek a TyToo-tól

A TyToo-nál mindig is rendkívül fontos volt a munkavállalók egészsége és biztonságérzete, így ahogy romlott a járványügyi helyzet, a vállalat falai között is egyre nehezebb intézkedéseket léptünk meg.

Mostanra irodán dolgozó munkatársaink home office-ban tolják a cég szekerét, míg a gyártáson lévő kolléganőink egymástól elszeparálva és maszkban járulnak hozzá a TyToo sikeréhez.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lehető legbiztonságosabban dolgozzunk, és hogy a kedves vásárlóink, azaz Ti, a korlátozott munkavégzésünkből semmit se vegyetek észre. Reméljük, jól állunk ezen a téren.

A munka gördülékenyen megy tovább

A munka gördülékenyen megy tovább

Home office a csillámosoknál

A távmunka lehetősége kezdetben csak opció volt, mostanra viszont biztonsági előírás lett a TyToo-nál, így az utóbbi időszakban, aki megteheti, már otthona kényelméből tölti le a napi 8 óráját.

A cégnél mindenki máshogy éli meg ezt a korszakot, más-más praktikákat alkalmaz a távmunka alatti produktivitásának maximalizálására és egyedibbnél egyedibb munkakörnyezeteket alakítunk ki lakásunknak elrejtett zugaiban.

Az így szerzett tapasztalatokat most összegeztük és úgy döntöttünk megosztjuk Veletek is, remélve, hogy ezzel néhány home offica-ban dolgozó bajtársunknak segítséget tudunk nyújtani.

Itt íródott ez a blogaEgy TyToo-s otthoni iroda (itt íródott ez a blog is)

Egy TyToo-s otthoni iroda (itt íródott ez a blog is)

Munkakörnyezet

Mivel már nemcsak alkalmanként, hanem minden hétköznap a munkaidő kezdete otthonunkban talál, így fontos egy olyan hely kialakítása, amely bár nem ér fel az irodai infrastruktúránkkal, azért megfelelő kényelmet és informatikai hátteret biztosít a munkánk elvégzéséhez.

Mit is jelent ez?

  • Felejtsd el a kanapét és az ágyból dolgozást! Hosszabb távon a hátad fogja bánni a kezdetben még kényelmesnek és kézenfekvőnek tűnő megoldásokat.
  • Iktasd ki a zavaró tényezőket! Bár elsőre jó ötletnek tűnhet háttérzajnak bekapcsolni például a tévét, sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk: nem az! Az otthoni munkavégzés során jobb a családtól vagy a lakótársaktól elszigetelten, figyelmet elterelő tárgyaktól és berendezésektől mentes helyet választani.
  • Ne bújj el a sötétben! A legoptimálisabb, ha természetes fény mellett tudsz dolgozni, azaz, ha az ablak közelében alakítod ki a munkaállomásodat. Nem is gondolnánk, de a napfény hatással van a kreativitásunkra és pozitívan befolyásolhatja a hatékonyságunkat.
  • Nem kell mindent elpakolni! A zavaró tényezőktől való megszabadulás nem egyenlő azzal, hogy egy steril, minimalista és dísztelen szobában kellene a monitort bámulnunk. Sőt. Bátran dobd fel az íróasztalodat növényekkel, képekkel stb.!

Biztos, hogy egészséges és kényelmes napokig a kanapéról dolgozni?

Biztos, hogy egészséges és kényelmes napokig a kanapéról dolgozni?

Az ideális munkakörnyezet pipa, de vajon Te készen állsz?

A távmunkáról sokaknak a macinacis, alulöltözött üzletemberek jutnak eszükbe, akik a munkába viselt öltönyt komfortos, otthoni szerelésre cserélik. Pedig ez az egyik legrosszabb, amit egy home officeban dolgozó munkavállaló tehet.

Csak mert nem kell találkoznunk a munkatársainkkal és az üzleti partnereinkkel, nem jelenti azt, hogy a napi rutint elhagyva összekeverhetjük a munka és az otthonlét sajátosságait.

Ki az ágyból!

Ki az ágyból!

Legcélravezetőbb, ha minden reggel a megszokott időbeosztásunk szerint haladunk. Tehát állítsd be a szokásos ébresztődet, főzd le a mindennapos reggeli kávédat és öltözz fel, mintha csak munkába mennél!

Amennyiben ezeket az apró, rutinná vált tevékenységeket elhagyjuk, hamar fejét ütheti a káosz és a koncentráció hiánya.

Ezt mi mind be is tartjuk?

Természetesen nem megy minden úgy, mint a karikacsapás és nem tudjuk mindig 100%-osan betartani a fent írt tippeket. Nehezítő tényezőkkel is számolni kell, ugyanis vannak kollégáink, akiknek az otthoni munkavégzés mellett az anyuka szerepben is helyt kell állniuk vagy 3 cica gazdijaként nemet kell tudniuk mondani doromboló négylábúak nyávogására.

Gyerkőc és munka? Nem üti egymást a kettő!

Gyerkőc és munka? Nem üti egymást a kettő!

Ne törj pálcát a fejed fölött, ha néha-néha Nálad is becsúszik egy pizsamás nap vagy a kanapén ülve dolgozod végig a 8 órát! A lényeg, hogy megtaláld az aranyközéputat és ismerd ki, hogy miként vagy a legeredményesebb.

Az élet nem áll meg

Ha az otthon dolgozó munkatársainkat kérdezzük, hogy mi a legrosszabb a home office-ban, szinte mindig ugyanazt a választ kapjuk: hiányoztok.

A mostanra már 19 főt számláló TyToo csapat még mindig egy családias csoportot alkot, amelyet nem könnyű napokig vagy hetekig nélkülözni. Így hát nem is csoda, hogy ami a legjobban hiányzik a benti létből minden távolról dolgozó munkatársnak, az a szuper társaság.

Szeretnél Te is ennek a remek közösségnek a tagja lenni?

Nálunk a COVID ideje alatt sem áll le a toborzás, hiszen új kollégát keresünk Vezető sales manager pozícióra. Ha érdekelnek a részletek, kattints ide.

Téged keresünk!

Neked milyen tapasztalataid vannak a home office-szal kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólásban vagy az info@tytoo.hu e-mail címre!

Megjelent: 2021-04-08 14:32

Hozzászólások a Home office tippek a TyToo-tól című bloghoz: