Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

10-ből 7-en rosszul használják a csillámtetkó sablont, vajon Te is?

Ahhoz, hogy gyönyörű csillámtetoválást tudj készíteni fontos tudnod helyesen használni a sablont. Ezt ma megtanulhatod ebből a blogból.

Észrevettük, hogy sokan helytelenül használják a csillámtetoválás sablonokat, amellyel megnehezítik a saját dolgukat. A csillámtetoválás végeredmény pedig nem a legszebb.

Ezért most megismerheted a leggyakoribb hibákat, hogy Te sose kövesd el őket és mindig gyönyörű tetkókat készíts.

Elkerülendő gyakori hibák:

Ezek a leggyakoribb hibák, amit szinte mindenki elkövet, Te ne tedd!

  • NEM a védőfóliával együtt helyezed a bőrre a mintát.

    Először is nagyon nehéz szépen a bőrre ragasztani az áttetsző fólia nélkül. A minta is elcsúszhat, elhajolhatnak a sablon vékony szálai. Csak magadnak nehezíted meg vele a dolgod.

  • NEM a megfelelő testtartásban készíted a csillámtetkót.
    Ha karra szeretnél tetkót készíteni, akkor azt leengedett természetes testhelyzetben tedd. Más helyzetben a bőr nyúlhat és így a minta is eltorzul.

Akkor mégis hogyan használd a csillámtetoválás sablont?Tipp használat előtt:

Nyomkodd meg a sablont, hogy jól ráragadjon az átlátszó fóliához. Így egyszerűbben tudod majd lehúzni a mintát a fehér papírról.1.
Válaszd le a sablont a hordozó rétegről

A viaszos papírról válaszd le a sablont az átlátszó védőfóliával együtt. Ez nagyon fontos, mert az átlátszó fólia egybetartja a sablont. Ezáltal könnyebben tudod majd a bőrfelületre helyezni a mintát.

Húzd le a sablont2. Helyezd a bőrre a sablont

Ahogy fentebb írtam az átlátszó fólia összetartja a sablon apró részeit és így sokkal könnyebb a bőrre helyezni. Ha anélkül helyezed a bőrre, a minta vékony részei elhajlanak vagy akár el is szakadhatnak.

Helyezd a bőrre3. Húzd le az átlátszó fóliát

Tartsd a sablon felső sarkát a bőrön az ujjaddal, amikor lehúzod a réteget, így nem jön le a fóliával a minta. De ha alkalmazod a fenti használat előtti tippet, akkor szinte sosem fog megtörténni. :D

Fontos, hogy melyik irányban húzod!
A bal oldali képen láthatod a helytelen verziót. Ha magad felé húzod, a sablon is feljön a fóliával. Ahhoz, hogy ne sérüljön a minta, a testhez közel kell tartanod és lefele húznod az átlátszó réteget.

Húzd le a védőfóliát4. Utolsó lépések

  • Vidd fel a ragasztót

Próbáld meg egyenletesen felvinni a ragasztót, hogy a csillámpor jól beleragadjon a mintába.

  • Húzd le a sablont

Majd várj minimum 1-2 percet, amíg a ragasztó teljesen átlátszóvá nem válik. Így nem lesz ragasztós az ecseted és nem fogsz szenvedni a csillámpor felvitelekor.

Tipp: Ez idő alatt megkérdezheted azt akinek készíted a tetkót, hogy milyen színeket szeretne, miért ezt a mintát választotta. Így gyorsabban fog eltelni az az idő.

  • Jöhet a csillámpor

Fesd meg a mintát csillámporral a kedved szerint. :D

Ragasztózz, húzd le és fess
Próbáld ki az ajándék 26+4 db csillámtetoválás sablont! Amit bármikor elővehetsz, ha kilfogytál a sablonokból és a gyermeked egy kis csillámtetkózásra vágyik. :D

Hogyan készíts csillámtetoválást

Megjelent: 2019-03-20 16:37

Hozzászólások a 10-ből 7-en rosszul használják a csillámtetkó sablont, vajon Te is? című bloghoz: