Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Készülj a húsvétra a TyToo-val! - 1. rész

Hamarosan itt a húsvét, ezért arra gondoltunk, hogy meglepünk Titeket néhány kreatív dekorációs ötlettel. Sorozatunk első részében két nyuszis dekorelemmel álltunk elő, amelyek elkészítése nemcsak pofonegyszerű, de még a megalkotásukhoz szükséges hozzávalók beszerzése sem fog fejtörést okozni.

Lássunk is neki!

Jön még nyúlra tavasz

Jön még nyúlra tavasz!

Első dísztárgy egy csillogó, virágos tapsifüles, amely egycsapásra becsempészi a tavaszt az otthonunkba.

Elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged:

Első lépésként tisztítsuk meg alaposan a befőttesüveget és hagyjuk teljesen megszáradni azt. Ezt követően az üveg belsejét kenjük ki csillámtetoválás ragasztóval, majd egy egyszerű mozdulattal öntsünk bele egy egész tégely csillámport. Ezután csavarjuk vissza a tetejét és rázzuk jól össze.

Amennyiben kicsi üveget választottál, mint mi (a miénk kb. 9 centiméter magas), akkor egy tégelynyi csillám teljesen be tudja fedni az üveg belső falát, ha viszont nagyobb méret mellett döntöttél, akkor érdemes több csillámporral dolgozni.

A ragasztóval bekent befőttesüvegbe öntsük bele a csillámport!

Belső a fontos!

Következő lépésként jöhet a fekete. A mi befőttesüvegünknek a fémkupakja fehér, ami (szerintünk) nem illik az összképbe, ezért feketére szeretnénk azt varázsolni. Ehhez nem használunk mást, mint több rétegben a TyToo fekete arcfestéket és egy ecsetet. Ez természetesen kihagyható lépés, amennyiben Neked megfelel az üveg tetejének eredeti színe.

Ameddig a tető szárad, az üvegre egy alkoholos filc segítségével felpingáljuk a nyuszi pofiját.

Adjunk arcot a nyuszinknak!

Pofás lesz!

A nyúl kobakja már szinte kész is, azonban egy valami még hiányzik, ami igán nyuszissá teszi őt. Ez pedig nem más, mint a hatalmas fülek.

A nyuszifülek elkészítéséhez TyToo-s csillámtetoválás dobozokat használunk. Megrajzoljuk a formákat a kartonlapra, kivágjuk azokat ollóval és már jöhet is a festék. (Ha most arra tippeltek, hogy ennek is arcfestékkel esünk neki, akkor telitalálatotok van.) Fogjuk a babarózsaszín és fehér festékeinket, majd egy ecset segítségével színesre kenjük a kivágott papíralakzatokat.

Az így elkészített nyuszifüleket ragasszuk fel a befőttesüveg tetejére, ezáltal pedig egy kedves nyuszipofa fog visszamosolyogni ránk.

Hopp nyuszifül!

Hopp nyuszifül!

Bár már felismerhetően nyúl kiállása van a dolognak, azért még elég színtelen és dísztelen ahhoz, hogy dísztárgynak csúfoljuk. Ahhoz, hogy dekorációként is megállja a helyét, művirágokat fogunk felhasználni.

A műanyagból készült virág kiválasztásánál fontos, hogy az méretében arányos legyen az üveggel. Mi pontosan ezért, kisebb szirmú virágocskákkal dolgozunk.

Nincs nyuszi virág nélkül

Nincs nyuszi virág nélkül

A kiválasztott virágokat szárukról levágjuk, majd pillanatragasztóval a megfelelő helyre rögzítjük. Érdemes a befőttesüveg tetejéhez ragasztani őket, hiszen így az bármikor lecsavarható lesz, ezáltal a későbbiekben az üveg nemcsak dekorációként, de tartóként is funkcionálhat.

Ha pedig Te is olyan hedonista vagy, mint mi, ne állj meg ennyinél. Ragadj ecsetet, ragasztót és csillámport, és a virágok szirmainak adj egy kis extra csillogást.

Egy kis csillám semminek sem árt!

Egy kis csillám semminek sem árt!

A második dekoráció egy rendkívül egyszerűen elkészíthető, de mégis esztétikus lakáskiegészítő.

Hozzávalók:

Minden kéznél van? Jöhet is a munka!

Először rajzoljunk egy egyszerű nyusziformát a kartonlapra, vagy ahogy mi tettük, egy TyToo-s csillámtetoválás dobozra, majd vágjuk ki azt. Ezt a kivágott formát használjuk a továbbiakban sablonként, azaz ezt körbe rajzolva újabb és újabb nyuszikat szelünk ki a lapból. Bármennyi nyuszkó kivágható így, mi a példa kedvéért most 5 db-ot keltettünk életre.

Vágjunk nyulat, de nem úgy...

Vágjunk nyulat, de nem úgy...

Az ollót félrerakva ecsetet veszünk a kezünkbe. Először kettő nyuszit babarózsaszín arcfestékkel mázolunk le, a megmaradt három példányt pedig rózsaszín csillámporral vonunk be.

Amikor befejezzük az utolsó nyulacska csillámporozását is, jöhet a tű és a cérna. Itt nincs kikötés, bármilyen vastag és színű fonal megállja a helyét. Mi a színkoncepcióhoz ragaszkodva a rózsaszín mellett tettük le a szavazatunkat.

Befűzzük a cérnaszálat a tűbe és a nyuszik fülein végig haladva felfűzzük őket egy sorba. Fontos: a csillámporos és a festékes egyedeket felváltva tűzzük fel.

Nyuszisor

Nyuszisor

Az elkészült alkotásokkal máris egy kis tavaszt loptunk a négy fal közé. Ráadásul nem kötelező a mi elképzeléseinkhez ragaszkodni, bátran módosíthatod a kreációkat saját elgondolásaid szerint is. Játssz a színekkel és a formákkal! Nemcsak rózsaszín nyuszis, de akár sárga csibés üveget vagy füzért is el tudunk képzelni, amely talán még ennél is közelebb hozza a húsvét érzetét.

Te készítettél már valamit az idei húsvétra? Oszd meg velünk alkotásodat vagy ötleted hozzászólásban vagy az info@tytoo.hu e-mail címen!

És persze ne feledd: jövő héten érkezünk a következő csokor tavaszi dekorációval! 😉

Megjelent: 2021-03-22 14:57

Hozzászólások a Készülj a húsvétra a TyToo-val! - 1. rész című bloghoz: