Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Mennyei, gyors diós muffin a rohanós hétköznapokra

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális gyümölcsei és zöldségei, amelyekből igazán finom fogásokat lehet készíteni. Ősszel a sütőtökön kívül az alma és a dió éli virágkorát, így nem is csoda, hogy mi is ezt a kettőt vettük elő a konyhában.

A belőlük készíthető sütemények száma szinte végtelen, a könnyűektől a meglehetősen bonyolultakig, többféle recept is fellelhető. Mi, a TyToo csapata a rohanós hétköznapokra gondolva egy gyors, de mégis ellenállhatatlan és gazdag ízvilágú muffin recepttel kedveskedünk olvasóinknak.

Mennyei, gyors diós muffin

Hozzávalók:

2 közepes méretű alma
1 teáskanál fahéj
2 bögre liszt
1 fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 bögre cukor
2 db tojás
1 bögre zabtej
0.5 bögre olaj
0.5 bögre dió (darált vagy apróra tört)

Mennyei, gyors diós muffin hozzávalók

1. lépés

Első lépésként hámozd meg a két almát, majd reszeld le pépes állagúra. Amikor végeztél szórd meg fahéjjal és tedd félre pihenni, amíg összeállítod a tésztát.

Mennyei, gyors diós muffin 1. lépés

2. lépés

Ezt követően vedd kézhez a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobb tálba szitáld át a megfelelő mennyiséget mindegyikből, majd keverd össze. A szitálásra azért van szükség, hogy a tésztába plusz levegő jusson, ezáltal még lazább és szivacsosabb legyen a szerkezete.

Ha kész vagy vele, ezt is tedd félre egy picit.

Mennyei, gyors diós muffin 2. lépés

3. lépés

Most vegyél elő egy harmadik tálat. Ebbe üsd bele a két megmosott tojást és önts rá egy bögre cukrot. Kézi vagy gépi habverővel jól dolgozd össze. Amikor úgy érzed, hogy már megfelelő elegyet készítettél, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd keverd tovább.

Mennyei, gyors diós muffin 3. lépés

4. lépés

Következő lépésként a három tálat tedd egymás mellé, majd a folyékony hozzávalókat tartalmazóba kezd el felváltva hozzáadagolni a lisztet és a reszelt almát. Jól keverd össze minden egyes adagolás után.

Mennyei, gyors diós muffin 4. lépés

5. lépés

Már csak egy hozzávaló hiányzik, mégpedig a dió.

A diót érdemes a tésztába keverés előtt ledarálni vagy apró darabokra törni. Ha ezzel megvagy, mehet is a többi alapanyaghoz.

Mennyei, gyors diós muffin 5. lépés

6. lépés

Oszd szét a muffin formákba a tésztát. Fontos, hogy ne töltsd tele, ugyanis sülés közben meg fog emelkedni a tészta. Érdemes háromnegyedik tölteni a formákat.

Mennyei, gyors diós muffin 6. lépés

7. lépés

Előmelegített sütőben, 180°-on süsd a muffinokat kb. 20 percig.

20 perc után tarthatsz szúrópróbát, azaz az egyik muffin belsejébe szúrj egy fogpiszkálót, hogy megnézd nyers-e még a tészta. Ha ragacsos lesz a fogvájó, tedd még vissza pár percre.

Mennyei, gyors diós muffin 7. lépés

8. lépés

Ha Te is szilikon muffin formában sütötted ki a sütiket, mint mi, kicsit hagyd hűlni őket mielőtt kiborítanád a formákból.

Díszítésként használhatsz porcukrot vagy tortadíszítő cukorkákat. (Elhanyagolható lépés)

Mennyei, diós muffin 8. lépés

Készítsd el Te is otthon ezt a végtelenül egyszerű diós muffint, ami garantáltan az egész család kedvence lesz!

Ha pedig tetszett a recept, oszd meg másokkal is!

Megjelent: 2020-11-09 11:22

Hozzászólások a Mennyei, gyors diós muffin a rohanós hétköznapokra című bloghoz: