Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Őszi bőrápolási tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnod

Az ősz az egyik legideálisabb évszak bőrünk regenerálására és a bőrhibák javítására. Ez alatt az idő alatt gördülékenyebben javíthatod ki a nyár által okozott károkat és készítheted fel bőrödet a téli hónapokra. Ehhez hoztunk Neked néhány aranyszabályt, amelyeket érdemes betartanod és alkalmaznod, hogy bőröd ápolt, rugalmas és ragyogó legyen.

Őszi bőrápolás

Igyál sok folyadékot!

Neked is a könyöködön jön ki ez a mondat? Pedig az egészséges és szép bőr alapfeltétele a megfelelő hidratáltság. A tiszta, cukrozatlan víz fogyasztása segít feltölteni a sejteket és hatékonyan kiválasztani a felhalmozott méreganyagokat. Magyarán igyál naponta minimum 8 pohár vizet, hogy bőröd szép és sima legyen egész évben!

Megfelelő folyadékbevitel

Külső hidratálás

Most, hogy már tudjuk belülről milyen egyszerű módszerrel tehetünk bőrünk egészségéért, beszéljünk a külső kezeléséről is. Mivel az őszi, szeles idő könnyedén kiszáríthatja a testünket borító szövetet, kiváltkép szükség van annak külsőleg történő hidratálására is. Ezt legegyszerűbben krémekkel érhetjük el, azonban bőrtípusunktól függően különbözik, hogy milyent érdemes használnunk. Normál, zsíros vagy kombinált bőrre olajmentes terméket alkalmazzunk, míg száraz bőrtípus esetén sűrűbb állagú, zsírosabb készítménnyel hidratáljunk.

Külső hidratálás

Ne pakold el a fényvédőt!

Bár az elkövetkezendő időszakban már nem fogjuk a strandon süttetni a hasunkat, azért mégsem érdemes elpakolni a napvédő krémeket a szekrény aljára. Hogy miért? Mert a káros UV sugarak ősszel is hatnak a bőrre, hiába kevésbé intenzív a napsugárzás. Így, ha több időt szeretnél a szabadban tölteni mindenképp kend be magad előtte fényvédővel vagy olyan arckrémmel, amely tartalmaz UV védelmet biztosító olajokat.

Fényvédő

Eljött a hámlasztás ideje

Az ősz és a vele járó hűvösebb, borongósabb idő ideális teret enged a hámlasztásnak. A folyamat előnye, hogy nemcsak puhább és simább lesz tőle a bőr, de a hatására a tápláló összetevők is hatékonyabban tudnak beszívódni a bőr mélyebb rétegeibe.

Hámlasztás

Ajkaid ápolásáról se felejtkezz el!

A szánkon lévő bőr sokkal vékonyabb, mint a testünk többi részén, ezért az extra odafigyelést érdemel a hűvösebb, őszi időszakban. Ahhoz, hogy ne száradjon ki vagy váljon cserepessé az ajkad, használj mindenképp ajakápolót.

Ajakápolás

Védd meg hajad egészségét!

Az évszakváltás a frizuránkra is hatással van, így néhány fontos szabályt a hajunknál is érdemes betartani. Míg nyáron hajmosást követően akár azonnal útra is kelhettünk, addig ősszel már csak alapos szárítást követően tehetjük ezt meg. Fontos, hogy hagyjuk teljesen megszáradni és hajszárítózás után kihűlni a hajat, így elkerülhetjük a korpásodást és a hajhullást.

Hajápolás

Egy szó, mint száz

Az ősz beköszöntével eljött az ideje változtatni a bőrápolási szokásaidon és tenni valami jót a bőröd egészségének érdekében!

Megjelent: 2020-09-28 15:10

Hozzászólások a Őszi bőrápolási tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnod című bloghoz: