Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

5+1 játék, amit együtt játszhattok gyermekeddel a hosszú hétvégén

Közeleg a hosszú hétvége, Te már tudod mit fogtok csinálni gyermekeddel? Összegyűjtöttem Neked egy pár izgalmas programot, amit a lakásban és a kertben is játszhattok.

 

1. Készítsetek csillámos koronát

Maga az elkészítés is remek szórakozás lehet, az utána való játék pedig a ráadás lesz. :D
Rajzolj egy koronát egy kartonpapírra, majd vágd körbe. Egy nagyobb gyerek egyedül is körbe vághatja. Ezután vegyétek elő a csillámtetoválás ragasztót és a csillámporokat. Készíthettek ékköves, virágos vagy egyszínű koronát. 

Készítsetek csillámos koronát

 

2. Süssetek együtt valami finomat

Nem kell, hogy bonyolult legyen a recept. :)
A gyerekek imádnak segíteni a konyhában ezt is szeretni fogják, hogy egymaguk kanalazhatják a lisztet, a cukrot a tálba. Készítsetek egy egyszerű piskótát. Megvan a jó öreg 6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor recept? Akkor sütésre fel!
Süssetek együtt valami finomat

 

3. Társasozzatok

Társasozzatok, rakjatok ki együtt egy puzzle-t, vagy kártyázzatok. Egy gyermek számára ezek lesznek a legszebb, legemlékezetesebb pillanatok. Amikor a család együtt tölti az időt.
Társasozzatok

 

4. Kincskeresés

Rejtsd el a kertben (vagy a lakás egyes szegleteiben) gyermeked kedvenc játékait és egy-két csillámtetoválás szettet. Majd készíts térképet játékos feladatokkal. A megtalált játékokat egy helyre gyűjtve láthatjátok mekkora kincse van a kis kalandornak. :) 

Tippek a feladatokhoz:

  • Rakj rendet a fiókodban, hogy megtaláld a piros traktort vagy a virágos karkötőt.
  • Anya kedvenc cipőjében találod a legértékesebb kincset.
  • A tujákat megkerülve lépj előre 5 lépést, hogy megtaláld a kincset.
  • A nyuszi elrejtette a piros labdát az otthonában. A feladatod megtalálni. Azt biztosan tudjuk, hogy az egyik bokor alatt lakik.


Kincs keresés


 

5. Ültessetek virágokat

Maga az ültetés, egyfajta élet teremtés, ami varázslatos lehet a gyerkőcöknek. Mellette ez lehet az első lépés a felelősebb élethez. Mivel az elültetett kis életre vigyázni kell, gondozni és etetni. Természetesen csak vízzel, de ez is hatalmas felelőség egy csöppség számára. 

Az a legjobb benne, hogy nincs szükség nagy kertre, elég egy erkély, de még a gyermek szobája is jó a virág gondozáshoz. :)
Virág ültetés


 

+1 Ismerkedjetek a természettel

Lehet érdekesen hangzik, de a gyerekeknek minden izgalmas ami számukra új. Így minden izgalmas és kalandos lehet, ami a házon kívül van. Nézzétek meg közelről milyen állatok lakoznak a tóban, a fák kérgében, a kövek alatt. Mesélj róluk. Hatalmas szemekkel és odafigyeléssel fogja hallgatni gyermeked. :)
A természetben

 

Van itt még valami.

Töltsd le ingyen 26+4 db csillámtetoválás sablont és alkossatok remek csillámtetkókat. 

Ingyen csillámtetoválás sablon


Ne felejtsd el elmesélni nekünk hozzászólásban, hogyan telt a hétvégétek! Nagyon várjuk. :D

Megjelent: 2019-02-23 12:03

Hozzászólások a 5+1 játék, amit együtt játszhattok gyermekeddel a hosszú hétvégén című bloghoz: