Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Tudod pontosan mit ábrázol a világ második legjobb arcfestése?

Másképp fogsz tekinteni Szabó Henriett alkotására, amint megtudod, mit ábrázol minden egyes kis alkotás a világ 2. legjobb arcfestésében.

Heni festésének témája: A repülés történelme

Alkotásunkban steampunk stílus jegyében szerettük volna bemutatni az emberiség egyik legősibb álmát; a repülést! Számos irodalmi mű és képzőművészeti alkotás foglalkozott az ég meghódításával.

A fülön található madarak és a tervezéshez használt madártoll IKAROSZ történetére utal.

Az olasz Leonardo da Vinci (tollon a zöld-fehér–piros zászló) a XV. században rengeteg tervet készített repülő szerkezetekről. A papírtekercsen a szárnymozgató gépezetének, az ornithoptereknek a vázlata.

A modell bal oldalán a barna szín azt jelképezi, hogy itt még csak álmodoztunk a repülésről, de a földtől sajnos még nem tudtunk elszakadni.

A modell szeme itt kék, hiszen az égre emeljük a tekintetünket és álmodunk a repülésről.
A XVIII. században egy új álmodozó Franciaországban.(francia zászló az orron) Joseph-Michel Montgolfier öccsével megalkotta az első repülő szerkezetet, egy repülő ballont!

Ezt a fontos pillanatot a modell arcának közepére helyezett hőlégballon szimbolizálja, benne a gondolkodó emberi elmével. Ez a légballon már összeköti az eget és a földet. ( a kék és a barna alapot az arc két oldalán) A hőlégballon súlya egy iránytű, amely lánccal csatlakozik a kosárhoz, a modell orrában található karikához).

A száj kinyitásával elszakad a lánc, ez arra utal, hogy ez a hőlégballon már felrepült. (Az első emberi utasuk 1783. november 21-én emelkedett a magasba. D'Arlande márkival a fedélzetén a hőlégballon 900 méter magasan átrepült Párizs városa felett, közel 7,5 kilométeres távolságot megtéve.)
Feltalálók, tudósok sokasága foglalkozott továbbra is a repüléssel, az ég birtokba vételével. A Wright-fivérek alkották meg az első működőképes repülőgépet, a Flyer I-et, amely 1903. december 17-én emelkedett sikeresen először a levegőbe (Az első repülés mindössze 12 másodpercig tartott, azonban még aznap a negyedik próbálkozás már egy közel egyperces sétarepülést eredményezett.)

Ennek a napnak az emléke látható a modell arcának jobb oldalán, ahol a földgömbön az Amerikai Egyesült Államok, felette pedig a Flyer I, az amerikai zászlóval a szárnyán.

Az emberiség végre elérte a madarak szintjét, azonban nem állt meg ezen a ponton. Egyre feljebb és feljebb törekszünk, túlszárnyalva minden képzeleten. 1969. július 20-án letettük lábunkat a Holdra, melyet a kis amerikai zászló jelképez, és egyre szélesebbre tárva szárnyainkat, szemünket a végtelen űrre szegezve egyre feljebb repülünk.
Mit gondolsz a műről? Neked tetszik? Meséld el nekünk a véleményed.

Megjelent: 2019-02-21 23:25

Hozzászólások a Tudod pontosan mit ábrázol a világ második legjobb arcfestése? című bloghoz: