Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

“Retró” gyerekjátékok esős időben

Régen, még a mobiltelefon, a tablet és a számítógép előtt, esős időben otthon, egyszerű, de nagyszerű játékokkal kötötték le a szülők gyermekeiket. Ezeket a játékokat Te is biztosan játszottad, itt találsz egy párat belőle.

Ha visszagondolsz gyerekkorodra biztos dereng, amikor drága játékok nélkül is jól szórakoztál. Nincs ez másképp a mai gyerekekkel sem.

Tudom, nem egyszerű elszakítani őket a technikától, de érdemes, mert a közös szórakozás varázslatos élmény marad mindkettőtökben. :)

Hideg-meleg

Rejts el a lakásban gyermeked számára valami értékeset, a kedvenc játékát, pudingot, joghurtot, esetleg a kedvenc könyvét. Mond neki, hogy ő egy felfedező, aki értékes kincsekre vadászik, viszont térkép helyett a megérzésére hagyatkozik (ez leszek Te és a hangoddal irányítod).


Egymás irányítása térben

Hasonló az előzőhöz, de itt a pontos irányokat mondd gyermekednek. Például előre 4 lépés, balra 2. Mint, amikor a kalózok keresik a kincseket a lakatlan szigeten :D

Ez a játék akkor lesz nagyon izgalmas, amikor a gyerek irányít és rosszul mondja az irányokat. 

Közeleg a gyereknap! Már beszerezted az ajándékokat?

Lepd meg gyermeked csillámtetkóval, most plusz sablonokat, csillámporokat és kiegészítőket is kaphatsz a rendelésedhez.

Hogy gyermeked boldog legyen. :D

Kattints ide és nézd meg az ajándékokat >>Bátorságpróba

Biztosan rémlik amikor egy zsákban mindenféle tárgyak vannak és csak kéz tapintással lehet kitalálni mi van benne. Először rakj valami egyszerű dolgokat a zsákba, mint a radír, dobókocka, ceruza, játék dínó vagy játék baba.Én látom, amit te nem

Válassz ki a környezetedből egy tárgyat. A feladat gyermekednek, találja ki a színét, az alakját végül a megfejtést. Azután a kicsi válasszon egy tárgyat és Te találgass.

Ez a játék akkor is remek időtöltés lehet, amikor sokat kell várakoznotok és a gyerkőc nagyon nem bír egy helyben maradni. :)

Megjelent: 2019-05-10 15:11

Hozzászólások a “Retró” gyerekjátékok esős időben című bloghoz: