Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Sólámpa - mire is jó valójában?

Szinte minden háztartásban lapul egy sólámpa. A TyToo iroda sem különb, itt is jó pár asztalon megtalálható ez a nem mindennapi fényforrás. De vajon esztétikus megjelenésén kívül van más haszna is? Utánanéztünk!

Mire is jó állítólag a sólámpa?

A sólámpákról megannyi jót hallani, ugyanis rengeteg pozitív hatással fonódott össze a nevük az évek alatt. Azonban fontos tudni, hogy ezek a lámpák értelemszerűen nem gyógyszerek, sőt klinikailag sem igazolt a hatásuk.

A lámpa kedvelői a következő jótékony eredményekről számolnak be: tisztítja és szagtalanítja a levegőt, csökkenti az asztmás tüneteket és a köhögést, oldja a stresszt, növeli az energiaszintet, illetve javítja az alvásminőséget és a hangulatot.

Vizsgáljunk meg néhányat ezek közül bővebben is!

Sólámpa TyToo irodában

Tiszta levegő

Az 1800-as években vették észre, hogy a só ideális légúti panaszok megelőzésére és kezelésére. Egy wieliczkai sóbánya egyik orvosa tette meg ezt a felfedezést, miszerint a sóbányában dolgozó munkások nem szenvednek tüdőpanaszoktól. Ennek a leképezése a sószobák és a sóbarlangok, kisebb koncentrációban pedig a sólámpák.

Sólámpa a tiszta levegőért

Megnyugtató

Tény, hogy a sólámpa kellemes hangulatot teremt, fénye pedig ideális éjszakai világításként is pl. gyerekszobába, viszont megnyugtató hatása narancssárga színéből is ered. A tudományosan alátámasztott színterápia alapján a lámpában található vöröses árnyalat segíthet a vérkeringési zavarokban és megemelheti a vérnyomást.

Sólámpa - színterápia

Zavartalan alvás

A sólámpa előnyeihez sorolják az alvásminőség javulását is. Sokan számolnak be alváskönnyítő, ellazító és nyugtató hatásáról, azonban ennek tudományos alapja jelenleg még nem igazolt. Esetleg a lámpa tompa fénye elálmosító hatással bírhat.

Sólámpa - zavartalan alvásért

Penész és baktériumok ellen

A sós levegő segít megakadályozni a penész terjedését is. Ez köszönhető a só antibakteriális hatásának. Így tehát a levegőben keringő só oly módon is jót tesz, hogy a penészgombákat és a baktériumokat elpusztítja.

Sólámpával a penész ellen

Nektek van otthon sólámpátok? Szerintetek milyen jótékony hatással bírnak?

Oszd meg velünk tapasztalataidat és véleményedet hozzászólásban vagy írd meg nekünk az info@tytoo.hu-ra. 😉

Megjelent: 2020-12-21 16:07

Hozzászólások a Sólámpa - mire is jó valójában? című bloghoz: