Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

A 6 legtöbbet feltett kérdés a csillámtetoválásról [KÉRDEZTETEK-VÁLASZOLUNK]

A vásárlói véleményeken kívül, lehetőséged van kérdéseket is feltenni nekünk a termékekkel kapcsolatban, amire lehetőség szerint rövid időn belül válaszolunk is. Van olyan, ami visszatérő még a mai napig is, ezért összegyűjtöttem a 6 leggyakoribb kérdést, amit csillámtetoválással kapcsolatban feltettek, és meg is válaszolom Neked, ezért nagy valószínűséggel Te is választ kaphatsz arra, ami eddig foglalkoztatott ezzel kapcsolatban!

1. A CSILLÁMTETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁSÁRÓL

„Hogyan lehet eltávolítani a csillámtetoválást? Esküvőre szeretném felvinni a mintát a menyasszonyra, de éjfél körül le kellene szedni a másik ruha miatt. Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben, és leggyorsabban megoldani? Előre is köszönöm a választ.”

 – Téglás László –  

A csillámtetoválás ragasztót – miután megszáradt már csak – a legjobban a babaolajok oldják fel. Ha még viszonylag friss a tetoválás, nehezebben távolítható el, mert elég tartós a ragasztó. Erre jó megoldás, ha egy kicsit megáztatod a bőrfelületet, hogy megpuhuljon a bőr, így könnyebben tudod utána óvatosan ledörzsölni a mintát.

Egy kis bőrpír ilyenkor normális, kis idő múltán el is múlik! A menyasszonyi festés előtt próbáld ki, mennyire érzékeny a bőrfelület ahova festesz, mennyire pirosodik be a leszedés után.

A tetoválás fokozatosan kopik le a bőrről, így az 1-2 hetes mintát már egy kis szappanos vízzel is le tudod mosni.

2. A CSOMÓSODÓ, BESZÁRADT RAGASZTÓ HÍGÍTÁSA

„Jó napot! Olyan kérdésem lenne, hogy van 2-3 üveg maradék ragasztóm, ami kicsit beszáradt, vagyis nem is beszáradt csak olyan sűrű ragacsos lett. Fel lehet azt valahogy oldani egy kicsit, hogy használható legyen, vagy sajnos az már kuka? Válaszukat előre is köszönöm.”

 – Antalné Várkonyi Viktória – 

A csillámtetoválás ragasztók vizes bázisúak, ezért nyugodtan használhatsz hozzá vizet, ha csomós, vagy beszáradt. Arra viszont figyelj, hogy csak 1-2 csepp kerüljön bele, különben elveszti ragacsos állagát, és nem lesz tartós a híg ragasztóval készült minta.

Ha a ragasztód már becsomósodott, azt már nem igazán tudod felhasználni, ezért használj újat helyette.

Tipp: Festések után érdemes a ragasztós üveg száját is letörölnöd alkohollal vagy olajjal, így akadálymentesen tudod használni legközelebb is a ragasztót.

A probléma azért áll fenn, mert így lettek kifejlesztve a csillámpor ragasztók, hogy minél hamarabb el tudj készíteni egy mintát. Mivel a bőrön is gyorsan megszárad, ezért az üvegben is. De ha lassan száradna, akkor ülhetnél ott mellette sokáig, amíg ki tudnál festeni egy csillámtetoválást…

3. CSILLÁMPOR FAJTÁK HASZNÁLATA CSILLÁMTETOVÁLÁSHOZ

„Érdeklődnék, hogy a műköröm építés során alkalmazott csillámporok is alkalmasak a csillámtetoválás elkészítésére! ??!”

 – Anna – 

„Általában leszedem a sablont csillámporozás előtt. De a ragasztótól nagyon ragacsos lesz a sablon széle, amit csak nagy nehézségek árán tudok visszaragasztani a fehér papírra, és könnyen szakadozik emiatt a sablon. Érdemes megtisztítani az eltávolító és javító folyadékkal?„

 – Flóra – 

„Láttam, hogy már írtad valakinek, hogy jobb, ha még csillámporozás előtt szedjük le a sablont. De nem macerásabb ez, nem kell hozzá több tapasztalat, esetleg ügyesség?”

– Zsuzsanna – 

Nem macerásabb a dolog, és praktikus oka is van annak, amiért érdemesebb ragasztózás után lehúzni a sablont a bőrről. A csillámpor ragasztó a sablon bekenése után 1-2 perc múlva válik festhetővé, vagyis átlátszó lesz (így az ecsetedre sem ragad belőle, hogy aztán a csillámpor megüljön rajta, és rövid időn belül használhatatlanná váljon). Ha a sablont rajta hagyod, amíg megszárad a ragasztó, akkor a lehúzás következtében nyúlni kezd a ragasztó és a mintád széle nem lesz szép egyenes.

Attól, hogy átlátszó lesz a ragasztó, a minta még jól kivehető. Adj rá egy kis fényt (érdemes nappali fényben készíteni) és máris jobban látni fogod, hogyan fesd ki!

6.   SZÍNÁTMENETEK KÉSZÍTÉSE

„Szeretném megtudni, hogy szép színátmenet hogyan készíthető? Most érkezett meg a csillámtetováló készletem, természetesen egyből kipróbáltam, szép is lett, de a színátmenet nem olyan tökéletes, mint a galériában látható képeken.”

– Bojtos Gabriella – 

A színátmenetes csillámtetoválás nem mindenkinek megy elsőre.

Két dolog szükséges hozzá:

  1. A legfontosabb – mint minden tanulnivaló dolog esetében – a gyakorlás.
    Egészen hamar bele lehet jönni, ha rászánsz az idődből egy kicsit, és kipróbálsz különböző variációkat.
     
  2. A helyesen kiválasztott színek. A titka abban rejlik, hogy olyanokat válogass össze, melyek között kevés az árnyalatkülönbség. A mintád így szép fokozatos lesz, és nem különülnek el élesen a színek egymástól.

Remélem kaptál megfelelő választ a kérdésedre, melynek köszönhetően akadálytalanul tudsz csillámtetoválást készíteni! Ha további kérdés merül fel benned ezzel kapcsolatban, írd meg nekünk az e-mail címünkre (info@tytoo.hu)!

Megjelent: 2022-02-03

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: