Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Egyszerű zselatin desszert, amit gyermekeddel is könnyen elkészíthettek

Sokszor a gyerekkel közösen elkészített desszertek sokkal finomabbak. Főleg, hogy benne van a picik szíve, lelke. Ez a zselatin süti is ilyen gyerek recept lehet, amihez nem kell semmilyen szakács tudás.

Hozzávalók:

  • étkezési zselatin / torta zselatin
  • ételszínezék
  • gyümölcslé vagy szörpök, üdítők
  • édes joghurt
  • egy tál, edény amiben elkészíted a desszertet

Azért van szükség az ételszínezékre, hogy élénk színű végeredményt kapj. A gyümölcslevekre, a szörpre vagy az üdítőre pedig azért, hogy íze is legyen a zselatin sütinek. Mert nem elég ha szép, de finom is legyen. 😀

ontos receptet most nem írok, mivel ahány zselatin, annyiféle elkészítés létezik. Viszont nagyon fontos, hogy a zselatin csomagolás hátoldalán lévő recepteket érdemes pontosan betartani.

Ha mindent beszereztél és készen álltok gyermekeddel a desszert készítésre, akkor keverd ki az első réteget. Öntsd bele egy tálba míg folyékony állagú.

Itt jön a lényeg!

Csak akkor öntsd hozzá a következő réteget, ha az előző már megdermedt, azaz zselé állagú lett. Így fogsz szép egyenletes rétegeket és színt kapni.

Így készíts fehér zselatint

A zselatin önmagában áttetsző, így ha fehér színt szeretnél elérni, akkor valami fehérrel kell keverned a zselatint. Ehhez tökéletes a joghurt vagy a sűrített tej. A joghurt mindenképp édes legyen, a kellemes íz érdekében.

Ha még ízletesebb desszertre vágysz egyes rétegekbe még mielőtt megdermedne rakj néhány szem gyümölcsöt. Plusz ráadásként a tetejére kerülhet egy kis tejszínhab és egy-egy szem gyümölcs. 🙂

Az a legjobb benne, hogy már 2-3 színnel is jó mutat. Nem beszélve arról, hogy a legkisebbek is jól szórakoznak az elkészítésében.

Megjelent: 2022-02-03

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: