Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Hogyan fejleszti a gyermekek készségeit a csillámtetoválás?

Sokan tudatosan vásárolnak csillámtetoválás szettet a gyermeküknek, mert tisztában vannak vele, hogy ez egy olyan szórakozás, amivel nemcsak szívesen töltik az idejüket a kicsik, hanem még fejleszti is a készségeit.

Miért különösen fontos a tudatos készségfejlesztés napjainkban? 

Sajnos elmondható, hogy a gyerekek manapság már hamarabb tanulják meg a TV, a számítógép és más kütyük használatát, mint írni és olvasni. Ezek az eszközök (különösen a TV) többet ártanak, mint használnak a gyerekeknek. Ezt már számtalan tanulmány, kísérlet és elismert szakember bizonyította.

A TV és a kütyük gyerekekre gyakorolt negatív hatásai enyhíthetők, ha: 

  • kevesebb időt engedélyezünk a gyerekeknek a digitális kütyük használatára;
  • a kütyük szabályozott használatával (megválogatod, hogy mit nézhet a gyerek a TV-ben, mire használhatja a számítógépet), így akár segíthetik is a gyermek fejlődését;
  • olyan időtöltés, játék választásával, amely fejleszti a kicsiket.

Ez utóbbiban segíthet Neked és gyermekednek a csillámtetoválás, amely a lurkók 4 készségét is fejleszti, ezeket pedig később a való életben, az iskolában is hasznosíthatják.

Milyen készségeket fejleszt a csillámtetoválás?

1. Koncentráló képesség

A csillámtetoválás készítés leköti a gyerekek figyelmét. A sablon leválasztása, felhelyezése, a ragasztózás és a festés is mind figyelmet igényel. Ez fejleszti a gyermekek koncentráló képességét, aminek később tanulás során nagy hasznát fogják venni.

2. Esztétikai érzék

A rengeteg minta és csillámpor szinte korlátlan lehetőséget ad a gyerekeknek a csillámfestéshez. Megtanulják, hogyan helyezzék fel szépen a csillámtetoválás sablont és azt hogyan fessék ki olyan színekkel, amelyek illenek egymáshoz. Mindez a gyermekek esztétikai érzékét és kreativitását is fejleszti.

3. Finommotorikus mozgás

A minta ragasztóval való bekenése és a csillámporos ecset használata is apró, kifinomult mozdulatokat igényel. Ez a gyermekek finommotorikus mozgását és ügyességét fejleszti.

4. Színfelismerés

A sokféle csillámpor közül a megfelelő kiválasztásával és festésével a gyerekek játékosan tanulják meg a színeket.

Megjelent: 2022-02-03

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: