Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Hozzuk össze a famíliát! – 5 szuper családi program

Ebben a felgyorsult világban sajnos egyre kevesebb minőségi időt töltünk a családunkkal. Minden egyes napunk a rohanásról szól az iskola, a munkahely és a háztartás között, így nem egyszerű időt szakítani a megfelelő mértékű törődésre, pedig nem lehet eleget hangsúlyozni a szoros emberi kapcsolatok fontosságát. A szülő és gyermek kötelék, vagy a szülőtársak közötti mély viszony ápolása és gondozása rengeteg pozitív energiával tölthet fel minket, amennyiben szakítunk rá elegendő időt.

Cikkünkben 5 családösszehozó programot szedtünk össze, amely hasznos lehet, ha úgy érezzük, kicsit eltávolodtunk egymástól.

Közös ebédek ereje!

Talán evidens, talán nem, de az együtt elköltött ebédek és vacsorák rendkívül sokat számítanak egy család életében. Ilyenkor egy asztalnál ülhetnek a kicsik és a legnagyobbak is, és mindenki hallathatja a hangját.

Hozzuk össze a famíliát! – 5 szuper családi program

Érdemes néhány szabályt viszont bevezetni, hogy ne fulladjon kudarcba a kísérletünk:

  • Az okoseszközöket senki nem viheti magával az étkezőbe!
  • Ne vágjunk egymás szavába, mindenkit hallgassunk végig!
  • Kerüljük a negatív gondolatokat, témákat!

A közös étkezések lényege, hogy stresszmentes körülmények között, finomakat falatozva megosszuk egymással a nap történéseit, legfontosabb eseményeit és a minket foglalkoztató gondolatokat.

A házimunka is lehet családi program 

Nem minden esetben kell eget rengetően fantasztikus programötletet kitalálni. Akár a ház körüli teendők elvégzése és a belső terek kitakarítása is lehet családi esemény.

Mindenki vegye ki a részét a takarításban: a kicsik törölhetnek port, a nagyobbak porszívózhatnak, a szülők pedig ablakot pucolhatnak. Nemcsak gyorsabb és hatékonyabb lesz a takarítás, de teret ad a családi kapcsolatok fejlesztésére is:

  • Időben segít megtanítani a gyermekeket, hogy kivegyék a részüket a házimunkából.
  • Együtt élhetjük át a jól végzett munka örömét.
  • Segít a gyerkőcök szemében értékelni a tiszta otthont.

Hozzuk össze a famíliát! – 5 szuper családi program

Filmnézés 

Bár elcsépeltnek tűnhet, egy moziest sokat dobhat a családi kapcsolatokon:

  • Az előkészületek segítenek a feladatmegosztás hatékonyabbá tételében családon belül. Valaki a popcorn készíti, valaki filmet választ és valaki az ablakokat sötétíti be.
  • A film után megbeszélhetjük a látottakat: kedvenc jelenetek, legviccesebb momentumok, elgondolkodtató párbeszédek stb..

Hozzuk össze a famíliát! – 5 szuper családi program

Ne felejtkezzünk el a sikerekről, ünnepekről!

Gyermekünk megnyerte a helyi rajzpályázatot? A munkahelyen fizetésemelést kaptunk? Sikerült befejezni az udvar felújítását?

Hozzuk össze a famíliát! – 5 szuper családi program

Bármi is legyen az apropó, érdemes egy hűsítő limonádéval, egy finom süteménnyel vagy egy óriás pizzával megünnepelni az elért sikert. Az ok gyakran nem is lényeges, ami fontos, az a közösen eltöltött idő, amely kellemes emlékként fog megmaradni.

Csillámtetkózik az egész család

A csillámtetoválás bár főként gyermekeknek készül, ha egyszer a lurkók beindulnak még a nagypapa is csillámos lesz.

Hozzuk össze a famíliát! – 5 szuper családi program

Érdemes aktívan részt venni a csillámtetkók készítésében, hiszen rendkívül kreatív és szórakoztató mulatság a gyermekünkkel közösen sablonokat és csillámporokat válogatni, majd megfesteni a csillogó tetoválást.

A közös, kreatív percek összehozzák a család minden tagját.

Megjelent: 2022-05-31

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: