Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Készségfejlesztő játékok otthonra, ajándék feladatlapokkal

A gyerekek imádnak játszani és szeretik a kihívásokat, a kalandokat. Ezért számukra a legjobb játékok lehetnek a készségfejlesztők. Amellyel játékosan tanulnak és még fejlődnek is.

A készségfejlesztő játékokban az a legjobb, hogy gyerkőcök kibontakoztatják a tehetségüket. Közben türelmet és odafigyelést gyakorolnak, ami tudjuk, hogy nagyon fontos az iskolában, de még a mindennapi életben is.

Íme néhány izgalmas készségfejlesztő ajándékba

Kifestő színezés

A kifestőket minden gyerek szereti, mivel kiélhetik a saját kis kreativitásuk. Ebben a játékban megadott színek alapján kell kifesteni. Remek lehetőség a számok és a színek gyakorlásához. A kézügyességet is gyakorolhatja a gyermeked, mivel a kifestők lényege, hogy ne menjen ki a színezés a vonalakból.

Ezekkel a színekkel kell kifesti:

1 – barna
2 – narancssárga
3 – kék
4 – sárga
5 – zöld

Párosítós játékok

Ez egy nagyon izgalmas játék. Össze kell párosítani a jobb oldalon lévő tárgyakat, dolgokat a megfelelő (bal oldalon lévő) érzékszervekhez. A feladat kérdése: Mivel érzed, látod, hallod a …? Ez a játék már önmagában is jó szórakozás. Amit akár felbodhatsz egy történetettel. A gyerekek nagyon szeretik a meséket, szeretik a kalandokat, az izgalmakat és természetesen a hősöket.

Mesemóndós játék:

Belecsöppensz a történet közepébe, aztán felteszed a feladathoz tartozó kérdést, amit a gyermekednek kell megválaszólnia. 

 • Történet felvezetés. Mindig legyen valami kis előtörténet, ettől lesz izgalmas a játék.
  Például, elindult egy öregember sétálni az erdőben. Az útja során 5 különböző dologgal találkozott, de nem biztos benne, pontosan hogyan is ismerte fel vagy érzékelte őket. Segítsünk neki megoldani a kérdéseket.
 • Ezután jöhetnek sorra a kérsdések:
  “Először a bokor mögül kiúgrott egy nyuszi. Mit gondolsz melyik érzékszervével észlelte a nyulat az öreg ember?…
 • Amint kitalálja a gyerkőc, összelehet húzni a párokat a lapon.

Az a legjobb ebben a játékban, hogy akár minden alkalommal másféle mesét lehet mesélni. A nagyobbak egyedül is kitalálhatnak saját kis történetet.

Vonalvezetési gyakorlatok

Ez a játék azért nagyszerű, mert egyszerre lehet az alakzatokat és a folyóírást gyakorolni. Egy kis fantáziával a színeket és még az alakzatok méretét is. 

Mutatom mire gondoltam. 😀

 • Először beszéljetek gyermekeddel az alakzatokról, milyenek vannak, hogy néznek ki és hol vannak a feladatlapon. 
 • A nagyobb gyerek egy ceruza segítségével rajzolja meg őket a vonal mentén. Egy kisebb gyerek esetén elég, ha az ujjával vezeti végig.
 • Ezután átbeszélheted gyermekeddel milyen méretűek az alakzatok (kicsi, közepes, nagy). Mit is jelentenek ezek, mi az a kicsi, mihez képest kicsi…
 • Ha ez megvan, akkor ki lehet színezni őket, de szabj feltételeket a színezéshez. Például, az összes kicsi alakzat legyen piros színű. Ezzel gyakorolhatja az előző pontban tanultakat.
 • Itt még a nagyon picikkel színeket is tanulhatok.

Ahhoz még nagyobb legyen az izgalom, minden feladatot más alkalommal csináljátok meg. Így ha felismeri is a feladatlapot mégis tudsz gyermekednek újat mutatni.

A feladatlapokat az education.com oldalról töltöttük le. Ha szeretnél még több játékos gyakorlót beszerezni, akkor ezen az oldalon megteheted.

+1 TIPP a készségek fejlesztésére

Tudtad, hogy a csillámtetoválással gyermeked egyszerre 4 készséget is fejleszthet.
Ugye milyen izgalmas!

Megjelent: 2022-02-03

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: