Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Mi Kell Ahhoz, hogy Profi Arcfestő Váljon Belőled? – TyToo

Az arcfestés nem csupán hobbi, de akár szakma is lehet. Azonban ahhoz, hogy pénzért kínáljuk alkotásunkat, több lépcsőfokon kell végig haladni. Mi most ezeket a lépéseket osztjuk meg olvasóinkkal.

Először is fontos, milyen eszközöket használunk

Evidens, hogy egy szobor elkészítéséhez megfelelően faragható anyagra van szükség, egy ruha megvarrásához erős textilt és cérnát kell használni, így tehát magától értetődő, hogy az arcfestéshez is jó minőségi festékeket érdemes beszerezni.

A következő szempontoknak kell megfelelniük a festékeknek:

 • Legyen biztonságos! Mivel közvetlenül érintkezik az emberi bőrrel, sőt sok esetben gyermekek arcára kerül, fontos, hogy allergiás reakciókat ne váltson ki. Olcsó és nem beazonosítható eredetű termékek irritálhatják a befestett felületet, bőrpírt és viszketést eredményezhetnek.
 • Jó fedőképesség és magas pigmentáltság. A tökéletes festésnél elengedhetetlen, hogy az arcfestés egyes részei ne legyenek átlátszóak és halványak. A minta csak erős, élénk színekkel lesz jól látható és esztétikus.
 • Vízzel könnyedén eltávolíthatóak! Mivel senki sem szeretne napokig az arcán vagy bármely testrészén festékfoltos maradni, érdemes vízbázisú terméket használni.

A TyToo arcfestékei a fent sorolt pontok mindegyikének megfelelnek: élénk szín, jó fedőképesség, vízbázisú, nagy pigmenttartalom és allergia mentes anyagok.

A webáruházban többféle kiszerelést megtalálhatunk:

 • 3 g-os arcfestékek
 • 30 g-os arcfestékek
 • Csíkos arcfestések
 • Arcfesték szettek

Az arcfestő technikák megtanulása kihagyhatatlan

Arcfestést tanulni otthon, autodidakta módon és képzéseken is lehet.

 • Az első verziót választók számára több videó és cikk érhető el az interneten, amelyeken keresztül a szakma alapjai sajátíthatóak el.
 • A világhálón elérhető tudásanyagtól viszont többet nyújtanak a képzések:
  • azonnal használható gyakorlati trükkök,
  • egyéni problémák és kérdések megválaszolása,
  • sikeres vizsga után felnőttképzési tanusítvány megszerzése.

A TyToo tanfolyamain belül 3 kurzust tudunk elvégezni:

Gyakorlás

Bármilyen tudás tökéletesítéséhez a gyakorlás kulcsfontosságú és elengedhetetlen tényező. Még a legnagyobbak, több éves tapasztalattal rendelkező arcfestők is egy-egy versenyre hetekig vagy akár hónapokig gyakorolnak.

Szabó Heni, képzéseink oktatója a következő szösszenetett osztotta meg velünk az ausztriai versenyre való felkészüléséről, ahol végül második helyezetett ért el, ezzel pedig ő lett a világ második legjobb arcfestője:

Néha a rajtunk kívülálló emberek csak a végeredményt látják, de azt csak a családunk tapasztalja, hogy mennyi lemondás, alázat, munka, gyakorlás vezet el egy célig, van egy elért eredmény mögött.

A győztes versenymunka

Versenyek

Az arcfestő versenyekre kezdőként is érdemes jelentkezni. Tökéletes visszaigazolást adnak arról, hogy jó-e az irány amerre haladunk, tanácsokat kaphatunk szakmailag elismert emberektől és megismerhetjük a mások munkái által szakmabeli társainkat.

Korábbi megmérettetések eredményeit, alkotásait és összefoglalóit is ajánlatos elolvasni, megnézni, hiszen sokat tanulhatunk mások munkáimból és hibáiból.

A TyToo saját szervezésű versenyének, a Farsangi (H)ARC-nak itt találhatjuk néhány zárógondolatát és áttekintését:

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megjelent: 2022-04-30

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: