Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Kezdő arcfestő vagy? Ezekre mindenképp szükséged lesz!

Már régóta érdekel az arcfestés világa? Mindig is szerettél volna ecsetet ragadni, de nem tudod milyen termékekkel indulj el az alkotás útján? Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb kellékeket, amelyekre szükséged lesz az első lépések elsajátítása során.

Kezdő arcfestő vagy? Ezekre mindenképp szükséged van!

Arcfesték

Az amatőr arcfestők egyik legnagyobb baklövése, hogy kezdetben a gyakorlásra a jó minőségű arcfesték helyett egy olcsóbb, és ezzel együtt egy rosszabb színvonalú terméket választanak. Előre szólunk, ilyet nem szabad!

Egy magasan pigmentált, jó fedőképességű festékkel sokkal könnyebb és egyszerűbb az alkotás, így a tanulási fázist is megkönnyíti. Ráadásul, amint elkezdődik az emberbőrre való művészkedés, elengedhetetlen lesz az allergénmentes anyagokból készült termékek használata, ugyanis sok személynél allergiás reakciót válthat ki egy rosszul megválasztott festék.

Amennyiben biztosra mennél, válaszd a TyToo arcfestékeket, amelyek rendkívül sokféle árnyalatban elérhetőek az igazán élénk, neon színektől a mélyebb tónusokon át a visszafogott árnyalatokig. A termékek egytől egyig nagy pigmenttartalommal rendelkeznek és allergia mentes anyagokból készültek. Eltávolításuk is egyszerű, hiszen vizesbázisú termékekről van szó, azaz egy arcmosással könnyedén lemoshatóak.TyToo arcfesték

Ecsetek

Az arcfesték megválasztását követően a második legfontosabb kellék az ecset, mivel egy jó festék mit sem ér egy szuperül funkcionáló ecset nélkül.

Az ecsetek között többfélét is találni, ugyanis a különböző technikájú mintákhoz, különböző típusú sörtére van szükség. A leggyakoribb ecsetek, amelyekre első körben biztosan szükséged lesz:

  • Lapos ecset: az egymozdulat technikás minták, szivárványok vagy rózsák megfestéséhez használják.
  • Virágszirom ecset: mint azt a neve is sugallja, virágok és levelek egyszerű és gyors megfestéséhez ajánlott.
  • Kerek ecset: vonal típusokhoz, mint indák, cseppek, tigriscsíkok alkotásához érdemes kézbe venni.

A minőséget, mint ahogy az arcfesték esetében, itt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Egy profi arcfestő ecsettel sok éven át lehet gyorsan és gyönyörűen alkotni, hiszen a szőre vízben állva szépen összeáll és tartja a formáját, anyaga szintetikus és rugalmas, illetve kb. 2-3 centi hosszú, amely pont ideális a festékfelvételre.

Ha szeretnél beruházni jó minőségű ecsetekre, nézz szét a TyToo kínálata között, ahol egyenként vagy akár szettben is megvásárolhatod őket.

TyToo arcfestő ecset

Szivacs

Egész arcos festést készítesz? A szivacsokat imádni fogod!

Az alapok megfestéséhez nem ecsetet, hanem szivacsokat szoktak használni a profi arcfestők, hiszen kiválóan fednek. Ráadásul, ami egy szakmabelinek rendkívül fontos, rettentően gyorsan lehet általuk dolgozni.

Szivacsok között is többfélét találni a piacon. A TyToo termékek között megtalálható például az ujjszivacs, az alapozó szivacs és a varázs lemosó szivacs is. Fedezd fel őket!

TyToo arcfestő szivacs

Ecsetlemosó

Kanyarodjunk vissza az ecsetekre.

Ha már megvannak a tökéletes ecsetek, akkor biztosan szeretnéd, hogy minél tovább jó szolgálatot nyújtsanak. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő karbantartás és tárolás.

Az ecsetlemosók kialakítása éppen ezért rettentően fontos. Nem szeretnéd, hogy ecseteid szőre elhajoljon? Akkor szerezd be a TyToo ecsetmosó poharát, amely praktikus kiegészítője lesz arcfestő készletednek.

Speciális kialakításának köszönhetően tovább marad tiszta az arcfestéshez használt víz, mivel a bordázott részen könnyedén ki tudod mosni az ecsetből a szőre közt maradt festéket, mielőtt azt a tiszta vízbe mártanád.

TyToo ecsetmosó pohár

Használata végtelenül egyszerű:

  1. Ecsetmosó rész: A ecsetmosó pohár alján erős bordázat található. Ha a festékes ecsetedet párszor áthúzod ide-oda ezen a bordázott felületen, a rekeszben található víz könnyen kimossa a festéket az ecsetből.
  2. Ecsettartó: Amelyik arcfestő ecsetedet épp nem használod, az ecsetmosó pohár szélén található lyukakba tudod beleállítani. Így nem hajlik el az arcfestő ecseteid szőre, átlátható a készleted, és mindig kéznél van mindegyik ecseted.

TIPPEK:

  • Amikor csak lehetőséged van, cseréld a pohárban lévő vizet.
  • Az ecsetmosó poharat csak olyan magasságig töltsd fel vízzel, hogy mikor az arcfestő ecseteket beleállítod, akkor az ecsetnyél fa része már ne érjen bele a vízbe. Erre azért van szükség, hogy a fanyél ne szívja meg magát vízzel és emiatt ne dagadjon és deformálódjon el.

Ami még jól jöhet…

Légy profi vagy kezdő, gyakorolni mindig kell. Ehhez a TyToo webshopban rengeteg gyakorló lapot találsz, amelyek segítenek a bátor, gördülékeny mozdulatok elsajátításában.

Jó alkotást!

Megjelent: 2022-08-26

Hozzászólások a 5 legnépszerűbb csillámtetoválás sablon 2021-ben című bloghoz: