Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Nyuszi arcfestés lépésről lépésre húsvétra

Mivel dobhatnád fel a húsvéti hangulatot a nagy sütés-főzés közepette? Szerezz örömet a gyereknek azzal, hogy készítesz neki egy nyuszis arcfestést az ünnepre, hogy a fárasztó készülődésbe egy kis szórakozást csempésszetek.

Azért, hogy megkönnyítsük a dolgod, és könnyebben tudd elkészíteni a mintát a gyerkőc pofijára, leírjuk Neked lépésről lépésre a nyuszis arcfestés elkészítését hat lépésben.


A Nyuszi megfestéséhez a következő anyagokra lesz szükséged:


 - Fekete, fehér, UV-Neon rózsaszín, szürke, rózsaszín és ezüst arcfesték.
 - Rózsaszín selyempor
 - Rózsaszín és ezüst csillámpor.

Eszközeid:

 - hegyes ecset
 - széles ecset
 - arcfestő szivacs

TyToo Tipp:
Amikor satírozni kell a színeket, ügyelj arra, hogy a száraz, lapos ecsetet csak egy picit mártsd bele a vízbe, majd töröld le, és csak utána nyúlj a festékbe. Ez azért fontos, mert a festésnél csak alig szabad fognia az ecsetnek, így szép satírozást tudsz készíteni. Próbáld ki először a kézfejeden!
 

Ha készen állsz, és minden eszközöd megvan, kezdhetjük a festést!

Arcfestő szivacsoddal vidd fel a bőrre a fehér alapszínt, enyhe nyomkodó mozdulatokkal. A szivacsot ne húzd a bőrfelületen, mert csíkos alapot fogsz kapni. Ha ezzel megvagy, ragadd meg a hegyes ecseted és fesd fel a szőrszálakat szürkével.

Te is elkészítenéd gyermekednek ezt a mintát?
Kattints ide és szerezd be az arcfestés eszközöket hozzá.
Itt mindent megtalálsz egy helyen. :) 

Folytasd lapos ecsettel tovább, amivel elsatírozod ezüst színnel a szőrszálakat az arc középpontjának irányába. Ezzel egy fényesebb ezüst átmenetet képzel a fehér és a szürke szín között.

 

Rózsaszín festékkel a fülek közepét fesd be, és szemhéjához pedig rózsaszín selyemport használj. A szív alakú mintát UV-Neon rózsaszín festékkel készítsd el ugyanúgy, mint az alsó ajkat.
Hegyes ecseteddel a következő lépésben erősítsd meg a szőrszálakat, ahogy látod a képen, feketével. És ezzel a lendülettel fess szempillát is a nyuszinak, hogy ilyen aranyos, mosolygós legyen! :) Az orr alatti részt is meg tudod feketével csinálni, és tegyél pár pöttyöt is a pofijára.
Már nincs sok hátra, kitartás! Keresd meg a fehér festéked és fess vékony szálú bajuszkákat, amit azután feketével megerősítesz. A kis szivecskét az orrán is kontúrozd meg egy picit, és húzz bele fehérrel kis fénycsíkot.Jöhetnek az utolsó simítások? Ha azt szeretnéd, hogy csillogjon is egy kicsit az a minta, akkor fehér selyemport tegyél az orrnyereghez, és ezüst csillámport a szürke részekhez. A fülek belsejébe és az orrhoz pedig használd a rózsaszínt!Ugye nem is olyan nehéz!

Ha most kedvet kaptál a festéshez, miután a lépéseket ismertettem veled, akkor sok sikert kívánok Neked, ha pedig már kész is vagy, akkor gratulálok, remek munkát végeztél ;)

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Nyuszi arcfestés lépésről lépésre húsvétra című bloghoz: