Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Henna tetoválás szett

Forradalmian új módszer Magyarországon az Instant Henna, mellyel csak 2 összetevőt összeöntve, 2-3 perc alatt tökéletes állagú, sötét eredményű hennapasztát kapsz. Az összeállított szettekben mindent megtalálsz amire szükséged lesz, hogy belevágj, és ha kifogytál volna valamiből találsz szett utántöltőket is.

Kezdj neki ma és válaszd ki a Neked megfelelő henna szettet!

Összesen 6 termék
1/1. oldal

Mi az a henna?

A henna egy növényi eredetű festék, amelyet hagyományosan Indiában és más ázsiai országokban használnak testművészetekre és hajfestésre. A henna por formában kerül értékesítésre, amelyet vízzel vagy más folyadékkal összekeverve pasztát készítenek belőle.

A henna használata évezredes múltra tekint vissza, és szerte a világon elterjedt. A henna pasztát általában vékony vonalakat, mintákat vagy díszítéseket visznek fel a bőrre, főként a kézfejre és a lábfejre. Ezeket a mintákat hennafestésnek vagy mehendi-nek nevezik.

A henna színe természetes és ideiglenes. 

Amikor a paszta megszárad és lehántolják a bőrről, a festett részek sötét narancssárga vagy vörösesbarna színt kapnak, ami néhány napig, akár egy-két hétig is megmaradhat a bőrön. A hennafestés népszerű esküvőkön, ünnepeken és más ünnepi alkalmakkor, de sokan díszítésre vagy csak személyes kreatív kifejezésre használják.

Biztonságos a henna?

Igen, a hennafestés biztonságos. A hennapor természetes alapanyagú, nagyon ritkán okoz allergiás reakciót.

A köztudatban elterjedt a “fekete henna” fogalma. Az ilyen festések fekete színűek, de ezek NEM HENNAPORBÓL KÉSZÜLNEK! Az úgynevezett “fekete henna” valójában mesterséges alapanyagból készül és viszonylag gyakran okoz allergiás reakciót.

Ennek a festéknek a használatát senkinek sem javasoljuk. Fontos megemlíteni, hogy mindig megbízható forrásból vásárolj hennaport!

Henna tetoválás szettek

A TyToo webáruházban többféle henna szettet is megvásárolhatsz. Ezekben a szettekben mindent megtalálsz ahhoz, hogy henna pasztát tudj keverni. Találsz olyan készleteket is a kínálatunkban, amelyekben henna albumot találsz. Ezek segítségével nagyon egyszerűen tudsz gyönyörű mintákat festeni különösebb kézügyesség nélkül is.

Hogyan készül a hennapaszta?

A hennapaszta készítése történhet hagyományos módon lassabban, vagy a TyToo Instant Henna módszert követve, nagyon gyorsan is.

Az Instant Hennapaszta elkészítéséhez két hozzávalóra van szükséged. Hennaporra és a TyToo Henna Essence folyadékra. Keverd őket össze, majd hagyd állni 6-12 órát, hogy minél sötétebb mintát tudj majd készíteni a hennapasztával. Figyelj arra, hogy ne érintkezzen fémmel a paszta, mert reakcióba lép vele és emiatt nem lesz szép sötét a mintád.