Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Henna por és olaj

A TyToo henna natúr por finom porrá őrölt és többszörösen átszitált 100%-os henna levelekből állnak ezért szép és sötét henna mintákat készíthetsz velük.A henna olajjal pedig még sötétebbé teheted azokat. A termékek tartósító, színezék és adalék mentesek, így használatuk 100%-ban biztonságos.

Válaszd ki mire van szükséged! A receptet a termékoldalon megtalálod!

Összesen 3 termék
1/1. oldal

A henna por egy természetes színezőanyag, amely régóta használatos a testfestésben és a hajszínezésben. Ez a különleges por a henna növény leveléből készül, amelyet több ezer éve Indiában és más Közel-Keleti országokban termesztenek. A henna por különleges jelentőséggel bír a kultúrákban, és számos szertartásban és ünnepségen fontos szerepet játszik.

A henna por története több évezredre nyúlik vissza, és számos kultúrában fontos szerepet játszott. Az ókori Egyiptomban és Mesopotámiában például a henna por használata széles körben elterjedt volt. A hindu kultúrában a henna fontos szerepet játszik a vallási és kulturális ünnepségeken, például esküvőkön és Diwali ünnepén. Az iszlám kultúrában pedig a hennát gyakran alkalmazzák a Ramadan és az Eid ünnepségeken.

A henna por jellegzetes tulajdonsága a természetes vörös szín, amelyet a növény leveléből származó Lawsonia inermis nevű vegyület okoz. A henna színező hatása a bőrrel és a hajjal való kölcsönhatás révén jön létre. Amikor a henna paszta felvitele után megszárad a bőrön vagy a hajon, a szín kitartóan megmarad, ám idővel halványodik, mivel a hámsejtek folyamatosan lehámlanak, illetve a haj növekszik.

A henna használata nem csupán a szépségápolás terén terjedt el, hanem sok kultúrában vallási és spirituális szimbólum is. Az esküvői szertartásokon például a henna alkalmazása a boldogságot és a jó szerencsét jelképezi a házasulandó pár számára. A hennával festett minták, amelyeket gyakran végeznek az arcon és a kezeken, csodálatos és gazdag díszítőelemeket nyújtanak, amelyek emelik a különleges alkalom fényét.

Azonban nemcsak dekoratív célból használják a henna port. A hagyományos gyógyászatban is fontos szerepet tölt be. A növény gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és segíthet a bőrproblémák, például a kiütések és ekcémák enyhítésében. Emellett a henna hűsítő hatású is, így a forró éghajlaton élők gyakran alkalmazzák a test hűtésére és a lábak megnyugtatására.

A henna por használata egyszerű, de időigényes folyamat is lehet. A port általában meleg vízzel, citromlével, cukorral és illóolajjal kell összekeverni, hogy egy sűrű pasztát kapjunk. MIután állni hagytuk a pasztát 6-12 órán át, vékony rétegben felvisszük a bőrre vagy a hajra, majd hagyjuk megszáradni. Amikor a paszta megszárad, az ideális esetben legalább néhány órán keresztül a bőrön vagy a hajon hagyjuk, hogy a szín jól kialakuljon. Végül a megszáradt pasztát leöblítjük, és a hennával festett mintázat ragyogóvá válik.

A TyToo Color Essence segítségével ez a folyamat sokkal egyszerűbb és gyorsabb. MIndösszesen 2 perc alatt bekeverhető a henna és csak hennaporra van szükség a paszta elkészítéséhez a Color Essence mellett.

Az utóbbi években a henna por népszerűsége nőtt a nyugati világban is. Az emberek egyre inkább értékelik a természetes szépségápolási termékek előnyeit és azokat a kultúrális szimbólumokat, amelyekkel a henna kapcsolódik. Sokan előnyben részesítik a hennával való testfestést a tartósabb és potenciálisan káros vegyi anyagoktól mentes tetoválásokkal szemben.

Összességében a henna por egy különleges és sokoldalú anyag, amely számos kultúrában és alkalmazási területen fontos szerepet játszik. Legyen szó testfestésről, hajszínezésről vagy vallási és kulturális ünnepségekről, a henna jelentősége és szépsége hosszú ideje az emberiség részét képezi, és valószínűleg még sokáig megmarad ezen a különleges úton.