Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Katica arcfestés lépésről lépésre

A gyerekek szívesen öltöznek katicának legyen az farsang vagy bármilyen beöltözős program. Heni, aki a TyToo képzéseket tartja, egy kedves vendégére is katicás arcfestést készített, amit most Neked is megmutatunk lépésről lépésre. Így Te is el tudod majd készíteni otthon ezt az aranyos mintát.

A katica arcfestéshez használt anyagok:

Kellékek: Hegyes ecsettel és piros arcfestékkel jelöld ki a szárny körvonalát a két szem fölött. Ezt követően lapos ecsettel színezd ki a szárnyakat. Ügyelj arra, hogy ne folyjon bele a festék a szembe!Feketével és hegyes ecsettel húzd meg a test és a fej körvonalát. Ezután újra lapos ecsetet vegyél a kezedbe, amellyel színezd be a katica testét és fejét a szem helyének kivételével. Utána jöhetnek a csápok és az integető lábak felfestése.

Te is elkészítenéd gyermekednek ezt a mintát?


Kattints ide és szerezd be az arcfestés eszközöket hozzá, hogy gyermekednek legyen a legszebb farsangi jelmeze.


A lapos ecsettel adj fekete kontúrt a két szárnynak. Ezt követően a szárnyak vonalának folytatásaként húzd ki a szem alsó és felső vonalát is, így olyan hatást keltve, mintha átölelné a szemet.A szem sarkából húzz még egy kis ívelt vonalat a feketével, majd rajzold meg a pöttyöket a katica szárnyára. Fehérrel és vékony ecsettel pedig adj fényt a pöttyöknek és a katica testének.

TIPP: Jó trükk, ha a katica pöttyeinek megfestéséhez az egyik ecsetünk végét használod, mert így egyforma pöttyöket tudsz készíteni.Rajzolj a katicának szemet szempillákkal! A fehérrel megfestett szemre rajzolj kis fekete pöttyöt, abba pedig fehérrel egy még kisebbet, mint fénypötty. Utoljára pedig a szájat fesd fel.Most már csak az utolsó igazítások vannak hátra. Ehhez először is piros festékkel színezd be az ajkakat, majd pedig jöhet az arany csillámpor. A csillámot ujjheggyel viheted fel a szájra és a szem fölé, a szárnyakra. 

Ezzel kész is van a Katica arcfestés!

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Katica arcfestés lépésről lépésre című bloghoz: