Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Hogyan használd a henna albumot?

Henna mintákat készíteni nem csak a jó kézügyességgel megáldott emberek tudnak. Készítettünk egy henna albumot azok számára, akik még csak gyakorolják ezt a festési technikák. Az albumban olyan egyszerűen megfesthető mintákat találsz, melyet könnyedén elkészíthetsz otthon is. Ebben a bejegyzésben megmutatom Neked, hogyan használd!

Mire lesz szükséged a henna albumon kívül?
egy fóliára, melyen átrajzolod a mintát
filctollra
bőrtisztító folyadékra
törlőkendőre
és egy ollóra.
Nézd meg az alábbi videón, hogyan használd a henna albumot henna festéshez!
Első lépésként üsd fel a henna albumot, és válaszd ki azt a mintát, amit majd fel szeretnél festeni a bőrre. Ha még bizonytalan vagy, kezd a legegyszerűbb mintával.
Ezután helyezd rá a mintára az átlátszó fóliádat (egy egyszerű genotherm is megteszi, amit könnyen be tudsz szerezni, még elfekvőben biztos otthon is találsz).
Ollóval vágj ki belőle egy nagyobb darabot úgy, hogy a mintát kényelmesen rá tudd rajzolni.
Végy elő egy filctollat, ami lehetőleg nem alkoholos és vékonyan fog, így szépen átrajzolhatod a mintádat, és nem fognak a vonalak egybefolyni. Ez azért is jó, mert ha elrontottad a rajzot, könnyen le tudod mosni a fóliáról és újrakezdheted.
Mielőtt a fólia rákerül a bőrödre, tisztítsd meg azt a felületet a szennyeződésektől medasept folyadékkal, vagy bármilyen más bőrtisztítóval.
Végül helyezd rá a fóliát a bőrre, és nyomkodd bele, hogy az átrajzolt minta rákerüljön. Lehetőleg használj ehhez egy törlőkendőt és óvatos mozdulattal simítsd rajta végig, így nem fog elmozdulni a minta és nem kenődik el.
Innen pedig nincs más hátra, minthogy elővedd a henna készleted és elkezd a segédvonalak alapján hennával megfesteni a mintádat.
Ha kedvet kaptál a hennázáshoz, akkor mindenképp töltsd le az ajándék henna albumot! Ezeket a mintákat tuti szeretni fogod. :D

próba

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Hogyan használd a henna albumot? című bloghoz: