Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Itt a tavasz – mi legyen a program?

Bár még zimankós napok járnak, a jó idő már az ajtón kopogtat. A várható kellemes hőmérséklet, a virágzó fák illata és a melengető napsütés pedig egyre több családot fog vonzani a szabad levegőre.

Ahhoz, hogy a kint elköltött órákat értékes emlékként raktározzuk el, fontos, hogy ideális programot válasszunk mind a lurkók, mind a szülők, vagyis magunk számára. Mindenekelőtt szem előtt kell tartani a legkisebbek érdeklődését és mozgásigényét, így nemcsak a felnőtteknek, de a gyerkőcöknek is optimális kikapcsolódást találhatunk.

Itt a tavasz – mi legyen a program?

Itt a tavasz – mi legyen a program?

Ha most hirtelen nem jutott eszedbe egy ilyen kültéren végezhető családi tevékenység sem, ne ess kétségbe! A TyToo csapata összeszedte Neked néhány pontban, hogy melyek azok a programok, amelyek kisgyerekkel is végezhetőek és az egész família örömét szerezheti benne.

1. Irány a játszótér!

A legkézenfekvőbb megoldás, ha a lakóhelyünk közelében található játszótért vesszük célirányba. A gyerkőcök tele vannak energiával, amelyek levezetésére tökéletesek a parkban található mászókák, libikókák és különböző építmények. Azok megmászása nemcsak a csemeték izmainak növeléséhez járulnak hozzá, de apró sikerélményként utat engednek az önbizalmuk fejlesztéséhez is.

Irány a játszótér!

Irány a játszótér!

Egy játszótéren ráadásul szülőként is nagyszerűen érezheti magát az ember, hiszen dönthet amellett, hogy beszáll ő is a játékba vagy egy közeli padon egy könyv társaságában szemlélheti gyermeke örömét.

2. Túrázás

A túra, amely ha megengedsz olvasóként ennyi személyes véleményt, a kedvenc időtöltéseim közé tartozik. Ez nem is csoda, hisz mind egyedül, mind párban vagy akár családosan is végezhető tökéletes kikapcsolódás.

Túrázni indulhatunk gyalog vagy kerékpárral is, attól függően, hogy hol szeretnénk nyélbe ütni a természetjárást. Kisebb gyerkőccel rendelkező családok is beszállhatnak a buliba, ugyanis elég egy kenguru vagy egy gyerekülés, és már egészen kiskortól magunkkal cipelhetjük porontyunkat.

Gyalog vagy kerékpárral szerettek jobban túrázni?

Gyalog vagy kerékpárral szerettek jobban túrázni?

Úticélnak kiválaszthatjuk a legközelebbi rétet vagy erdőt, viszont ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy-egy tanösvény is elérhető közelségben van a számunkra, akkor uccu neki, ott tegyünk egy nagyobb túrát. A tanösvényeken történő barangolás ugyanis nemcsak átmozgat, de még oktat is, ha figyelmesek vagyunk. Az út mentén táblákról tájékozódhatunk a helyi élővilág sajátosságairól, növényeiről és állatfajairól.

Tágítsuk együtt gyermekünkkel tudásunkat és ismerjük meg közösen a környezetünket!

3. Piknik

Nemcsak kalóriát lemozogni mehetünk ki a szabadba, hanem annak bevitelét is megejthetjük a friss levegőn egy idilli piknik során. Ehhez nem kell más, mintsem keresni egy régi pokrócot, összedobni egy kint is elfogyasztható ebédet vagy uzsonnát és elindulni.

A helyszín megválasztása során fontos, hogy olyan füves területet keressünk, ahol akár egy hirtelen jött zivatar vagy egy erőteljes napsütés elől is elhúzódhatunk. Egyszóval, egy menedéket nyújtó fa jó, ha van a közelben.

Tudod mi a tökéletes piknik titka? A társaság.

Tudod mi a tökéletes piknik titka? A társaság.

Bármit is viszünk magunkkal a piknikre, azt vagy a gyomrunkban, vagy a táskánkban vigyük is haza. Szemetelni nem szép dolog, és erre nem lehet elég korán elkezdeni megtanítani a gyerekeket sem. Mutassunk jó példát és ne hagyjunk magunk után semmilyen hulladékot a környezetben!

4. Gyerekkori emlékek újraélése

Gyerekkoromban minden évben mentünk gólyalesre az osztálytársaimmal. Felültünk egy biciklire és felkerestük a kertvárosokban villanyoszlopokra fészkelő golyókát. Számoltuk a tavasz hírnökeit és versenyeztünk ki fedez fel többet.

Gólyales

Gólyales

Mennyire egyszerű játék, nem igaz? Az apróságoknak néha ennyi is elég ahhoz, hogy nagyszerűen érezzék magukat. Ne gondold túl, kapd elő az első tarsolyodban lévő kedves gyerekkori emlékedet és éld át azt újra a gyermeked társaságában!

5. Udvari mulatságok

Nem kell messzire menni ahhoz, hogy jól érezze magát az ember fia. Elég kilépni az udvarra vagy lemenni a bérház elé és elővenni néhány jó bevált klasszikust. Mire is gondoltunk?

Ezekre:

  • Aszfaltrajz: korábban megosztottuk veletek a tökéletes aszfaltfesték házi elkészítését is. Itt megnézheted.

Fess velünk az aszfaltra!

Fess velünk az aszfaltra!

  • Ugróiskola
  • Szappanbuborék-fújás: mi sem pofonegyszerűbb, mint a házi buborékfújó elkészítése. Nem kell más hozzá, mint néhány alapanyag és mehet is a mulatozás. Természetesen nem maradsz recept nélkül, sőt mi több kettőt is megosztunk Veled. Amennyiben normál méretű buborékfújóban gondolkodsz, a következőket keverd össze: 1 bögre langyos víz, 30 ml glicerin és 60 ml folyékony szappan. Azonban, ha nem éred be a kicsivel és gigászi buborékokkal akarod elkápráztatni emberpalántádat, használd a következő egyveleget: 1 bögre folyékony mosogatószer, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 15 g sütőpor és 16 bögre víz. Az ezzel készült buborékokat még Spongyabob is megirigyelné. 😉

Buborékparti

Buborékparti

  • Papírsárkány eregetés
  • Frizbi
  • Tollaslabda stb.

Neked milyen ötleteid vannak a közös szabadidős tevékenységekre? Oszd meg velünk hozzászólásban vagy az info@tytoo.hu e-mail címen.

Megjelent: 2021-04-15 12:33

Hozzászólások a Itt a tavasz – mi legyen a program? című bloghoz: