Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Készíts Vadászkutya arcfestést! [Lépésről lépésre illusztrációval]

Arcfestéssel nagyot lehet aratni egy gyerekrendezvényen, de a Te gyereked is biztos imádná, ha otthon el tudnál neki készíteni egy látványos mintát. Az állatos festésekkel tuti, hogy nem fogsz mellényúlni, mert minden apróság szeret egy kicsit "állatbőrbe bújni", ezért ez alkalommal a Vadászkutya arcfestés elkészítését tanítom meg Neked az alapoktól kezdve!

Hogyan kezdj hozzá a festéshez?

TyToo tipp:
Először döntsd el, hogy lánynak vagy fiúnak szeretnéd megfesteni a mintát, mert az alábbit egy fiúra készítettük el, ha lányra szeretnéd, a végén tegyél rá egy kevés arany színű csillámport!

 

Amire szükséged lesz:

Fehér arcfesték
Fekete arcfesték
Sötét barna arcfesték 
✔ Világos barna arcfesték
Rózaszín arcfesték

Arcfestő szivacs
Vastag arcfestő ecset
✔ Hegyes ecset
+ kislány festése esetén: arany csillámporLássuk lépésről lépésre...Kezd az arc alapozásával: fogd meg az arcfestő szivacsot és vidd fel a fehér alapot a homloktól lefelé haladva - homokóra alakban. A szemnél keskenyedjen, és a szájánál legyen a legszélesebb úgy, hogy lógjon le a fehér rész (ami a pofija lesz a kutyusnak).
Világosbarna arcfestékkel a következő lépésben alapozd le az arc többi részét. Emeld ki a fehér részt úgy, hogy a vastag (alapozó) ecseteddel először megrajzolod a kontúrokat a két pofa mellett, majd a szivaccsal elsatírozod.
Továbbra is a vatag ecseteddel, fess sötétbarna foltokat a kutyusra. Tipp: könnyebb foltot festeni, ha először a kontúrját rajzolod meg és utána töltöd ki festékkel. A fehér pofa részt kontúrozd egy határozott vonallal a hegyes ecseted segítségével.

 


Te is elkészítenéd gyermekednek ezt a mintát?
Kattints ide és szerezd be az arcfestés eszközöket hozzá.
Itt mindent megtalálsz egy helyen. :)


 

 
Fekete arcfestékkel rajzold meg a kutya orrát (ehhez a hegyes ecsetedre lesz szükséged). Rajzolj kis pöttyöket a pofa részre szabálytalanul, és fesd be az ajak felső részét is, amit összekötsz az orral. 
A nyelvét fesd ferdére, mintha kilógna a szájából, rózsaszín arcfestékkel, és használd a feketét kontúrozás céljából. Fehér festékkel húzd meg a bajszokat is, és lehellet vékonyan feketével azt is kontúrozd picit.

Végső simításként fess pöttyöket a nyelvére és az orrára, hogy úgy tűnjön, mintha megcsillanna rajta a fény.A homlokán lévő fehér részt lezárhatod barnával úgy, hogy elsatírotozod rajta halványan a festéket. 

 

Remélem hasznos volt számodra ez a leírás, és sikeresen el tudod majd készíteni a mintát.
Kellemes szórakozást kívánok!


 

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Készíts Vadászkutya arcfestést! [Lépésről lépésre illusztrációval] című bloghoz: