Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:

Milyen csillámtetoválás ecsetet válassz, és mire figyelj?

Minden testfestésnek meg van a maga eszköztára, ezért csillámtetoválás esetében is többféle ecsetről beszélhetünk. Ebben a bejegyzésben bemutatom, milyeneket használhatsz, és hogyan alkalmazd úgy, hogy hosszú életű maradjon, és minél több mintát készíthess vele!

A csillámtetoválás elkészítéséhez 3-féle ecsetre lehet szükséged:

 - Közepes, lapos ecset
 - Kis, ferde ecset
 - Leseprő ecset1. Közepes, lapos ecsetAz esetek 90%-ában ezt az ecseted fogod használni. Miután felkented a csillámpor ragasztót a mintára, a lapos ecsettel viszed fel a csillámport. Elég nagy a felülete ahhoz, hogy gyorsan tudj haladni a nagyobb mintáknál, és szép színátmeneteket készíthess vele. 

Anyaga műszőr, és nagyon fontos, hogy elég puha legyen ahhoz, hogy a csillámpor rátapadjon, viszont elég merevnek is kell lennie, hogy jól bele tudd nyomkodni a csillámport a ragasztóba.2. Kis, ferde ecsetAz esetek 10 %-ában fogod használni. Az aprólékos mintákhoz, és éles kontúrok festéséhez könnyebb a lapos ecset helyett ezt használni. A kicsi mintarészletnél a ferdére vágott hegyével pontosan tudsz dolgozni a legaprólékosabb helyeken is. A kontúrokat szintén jól megrajzolhatod vele ugyanúgy, mint arcfestés elkészítésekor a kontúr ecsettel.


3. Leseprő ecsetFestés után a felesleges csillámport ezzel az ecsettel tudod a legkönnyebben eltávolítani a mintáról illetve a bőrről. Minden esetben lesznek olyan csillámpor szemcsék, melyek nem tapadnak ragasztóba. Az ecset lehet kerek végű, úgynevezett púderecset, vagy a lapos változata. Bármelyik ideális erre a feladatra, válaszd azt, amelyik jobban kézre esik!Mire használhatod még a csillám ecseteket?Bármilyen felület (üveg, fa, fém, műanyag) festéséhez használhatod, és még sminkeléshez is kiváló! Ha már rendelkezel csillámtetoválás ecsettel, nyugodtan használhatod mindennapi vagy alkalmi sminked elkészítéséhez is, mert nem sokban különbözik egy sminkecsettől.

 
 

Meddig használhatod, és mire figyelj, hogy hosszú élettartamú legyen az ecseted?Az ecset nem kopik el, mivel csak a szőrére tapadt csillámport viszed fel a mintára, azonban vigyáznod kell rá, hogy ne legyen ragasztós.

Légy türelmes, és várj 1-2 percet a felkent ragasztó megszáradásához, különben a nyers ragasztó beleragad az ecset szőrébe és megkeményedik tőle, és a csillámpor is csak az ecsetre ragad, és használhatatlanná válik.

Megjegyzés:  Medasept folyadékkal vagy alkohollal ugyan le tudod oldani róla a ragasztót, de minél többször fordul elő ilyen, annál hamarabb tönkre megy az ecseted!Neked meddig bírja egy csillámtetoválás ecset?

Megjelent: 2018-02-11 16:31

Hozzászólások a Milyen csillámtetoválás ecsetet válassz, és mire figyelj? című bloghoz: