Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Mit tudsz a csillámporokról?

Előző blogcikkünkben a sablonokról foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat, most pedig a csillámporokra térünk ki egy rövid írás erejéig.

Szépek, ragyognak, de ettől sokkal több van bennük. Te megtudnád különböztetni a kozmetikai és a dekorációs célra felhasználható csillámporokat? Tudtad, hogy a színen kívül a méret, a forma és a fedőképesség is fontos szempont a legmegfelelőbb csillám kiválasztásánál?

Itt és most mindenről szó esik.

Mit tudsz a csillámporokról?

Mit tudsz a csillámporokról?

Kozmetikai vs dekorációs csillámpor

Csillámtetoválásához a legjobb csillám a kozmetikai csillámpor. Ahhoz, hogy ne akadjanak bele semmibe, ne sértsék fel a bőrt vagy könnyedén megtapadjanak a csillámtetoválás ragasztóban hatszögletű, finom csillámporokra van szükség.

Olcsó, dekorációs célra árult csillámporokat tilos bőrön használni, mert irritálhatja azt és allergiás reakciókat válthat ki.

A szettben található csillámporok mindegyike kozmetikai minőségű csillámpor, ezért biztonságosan használhatóak a bőrön heteken át is.

Kozmetikai csillámpor

Kozmetikai csillámpor TyToo tégelyben

Fedőképesség

A dobozban található csillámporok fedőképessége 90-100% között van, így a lehető legszebb és leglátványosabb csillámtetoválásokat készítheted el velük.

Ez azért fontos, mert minél kisebb ez az érték, annál áttetszőbbek a csillámporok, így a kifestett minta fakó és halvány lesz.

@tytoocsillamtetovalas

A tartós, látványos és nem halvány csillámtetoválások lényege a minőségi alapanyag. ##csillámtetoválás ##összehasonlítás

♬ safe and sound - 60 second sounds :)

Számít a méret

Minden TyToo csillámpor 0,8 mikromilliméter nagyságú. Ez a méret ideális, mert az ettől kisebb csillámok alig csillognak, a nagyobbak viszont könnyebben kipotyognak a ragasztóból.

Tehát minél apróbb egy csillám, annál kevésbé csillog, hiszen a fény kisebb felületen tud rajta megcsillanni. A nagyobbak esetében a minta szélére eső csillámok kisebb felületen ragadnak bele a ragasztóba, emiatt hamarabb kipotyoghatnak a mintából.

1 tégely csillámpor

Egy tégely csillámpor kb. 24 mintára elég. Tehát a szettben lévő 2 db csillámpor akár 50 sablon kifestéséhez is elegendő lehet. Természetesen ez függ a minták nagyságától és a csillámpor használatától is.

+ Érdekesség

Lesd meg, miként töltjük meg a tégelyeket csillámporokkal!

Tetszett a cikk? Kedveld és oszd meg ismerőseiddel is!
Megjelent: 2021-09-07 15:25

Hozzászólások a Mit tudsz a csillámporokról? című bloghoz: