Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Hallottál már a Second Hand Septemberről?

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatosság, így egyre több kezdeményezést indítanak el ebben a témában hónapról hónapra. Épp csak véget ért a Műanyagmentes Július, augusztusban már a szívószál elhagyása mellett kampányolhattunk. Azonban ebben a hónapban sem maradunk hasonló mozgalom nélkül, ugyanis elsejétől a Second Hand September vette kezdetét.

Miről is van szó?

Röviden a kezdeményezés célja, hogy legalább szeptemberben mondjunk nemet az új ruhák vásárlásra. Ennek egy rendkívül egyszerű oka van, mégpedig a divatipar, amely jelenleg az egyik legszennyezőbb iparág. Nem is gondolnánk mennyi energiát és vizet kell felhasználni akár egyetlen egy ruhadarab legyártásához is. Például egy farmer előállításához annyi ivóvízre van szükség, amely egy átlagos felnőtt ember számára 13 évig is elegendő lenne. És akkor még nem is beszéltünk a már nem használt és kidobott ruhák tömkelegéről, amely számszerűsítve csak Nagy-Brittaniában heti szinten 13 millió darabot jelent.

De térjünk is vissza a kampányhoz, amely leegyszerűsítve arra buzdít minket, hogy másodkézből, használtan vásároljunk ruhákat. Ehhez szedtünk most össze Neked pár tippet, amely segít eligazodni, hogy merre és hol találsz erre lehetőséget.

second hand september

A padláson jártál már?

Gyakran nem is gondolnánk micsoda értékek lapulnak egy-egy pincében vagy padláson tárolt dobozunk alján. Mi azt ajánljuk kezdd itt a kutakodást. Viszont ne csüggedj, ha elsőre nem találtál egy szimpatikus ruhadarabot sem, ugyanis lehet csak egy kis javításra vagy átalakításra van szükség!

second hand september

Turizz bátran!

A legkézenfekvőbb megoldás, ha használt ruhát szeretnénk venni, hogy betérünk egy turkálóba. Ez nemcsak a Földnek, de sok esetben a pénztárcánknak is kedvező lépés, ugyanis akár párszáz forintért is igazi kincseket vásárolhatunk.

second hand september

Nézz szét a szomszédnál!

Garázsvásár vagy bolhapiac lesz a közelben? Menj el bátran, hiszen akár egy ilyen helyen is megtalálhatod a következő kedvenc ruhadarabodat!

second hand september

Böngéssz a Facebookon!

A Facebookot egyre többen használják arra, hogy a már nem hordott, de még jó minőségű ruháikon túladjanak. Rengeteg erre a célra létrehozott oldallal vagy csoporttal találkozhatsz a közösségi hálón böngészve, sőt már a Marketplacet is elárasztották az ilyen típusú hirdetések.

second hand september

Google a barátod

Ha nem riadsz vissza az online vásárlástól, akkor nyugodtan keresgélhetsz az Interneten is. Megannyi lehetőséget fogsz találni használt ruha vásárlásra, mint például a Vatera, Jófogás vagy a Gardrobcsere.hu.

second hand september

VISZONT

Fontos megemlíteni, hogy a kezdeményezésnek csak abban az esetben van értelme, ha nem feleslegesen vásárolsz. Amennyiben most nincs szükséged új ruhadarabra, egyszerűen csak viseld a már megvett, turis kincseidet.

Megjelent: 2020-09-21 09:17

Hozzászólások a Hallottál már a Second Hand Septemberről? című bloghoz: