Tel.: +36 20 253-18-38    E-mail:    H-P: 8:00-16:00

Szélforgó házilag

Néhány hozzávalóból játékos dekoráció? Lehetséges. A szélforgó elkészítéséhez csupán pár darab, minden háztartásban megtalálható kellékre van szükségünk, a végeredmény pedig egy szélben táncoló, kerti díszítőelem lesz.

 Szélforgó házilag

Készíts velünk egy egyszerű szélforgót!

Az elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

  • papírlap,
  • ragasztó,
  • olló,
  • ceruza,
  • vonalzó,
  • gombostű,
  • hurkapálcika
  • és radír.

Első lépés:

Vágjunk ki a papírlapból egy 1:1-es arányú négyzetet. A méret szabadon választható. Minél nagyobb szélforgót akarunk készíteni, annál nagyobb papírt használjunk fel.

Használjunk négyzetes lapot!

Használjunk négyzetes lapot! 

Második lépés:

Fogjunk vonalzót a kezünkbe és húzzuk be halványan a papírlapunk átlóit. Ahol az átlók metszik egymást erősebben nyomjuk le a ceruzát mindkét irányba néhány centivel. Mi egy 11 cm átmérőjű lapot használtunk, így mind a négy irányba 1,5 -1,5 cm-t húztunk meg erősebben.

Majd ismét az ollóé a főszerep. A halványan behúzott átlókat vágjuk be teljesen az általunk erősebben meghúzott részekig. Csak odáig, tovább ne!

Az átlókat ceruzával rajzoljuk meg majd ollóval vágjuk be őket!

Az átlókat ceruzával rajzoljuk meg majd ollóval vágjuk be őket!

Harmadik lépés:

Jöhet a ragasztó. Fogjuk meg a csücsköket és kezdjük el behajtogatni az átlók találkozásához. Az így behajlított lapsarkokat ragasztóval rögzítsük is.

Így néz ki a szélforgó feje

Így néz ki a szélforgó feje

Negyedik lépés:

Míg szárad a ragasztó, vágjunk le egy darabot a kiválasztott radírból és a levágott részt pedig szúrjuk rá a hurkapálcikára vagy ragasszuk rá. Ha megszáradt a szélforgó feje, szúrjuk át azt középen egy gombostűvel, majd a tűt döfjük bele a radírba.

Vegyük elő a többi hozzávalót is!

Vegyük elő a többi hozzávalót is!

Ezzel el is készült a saját szélforgónk!

GIF4c6e56d83f841874.gif

Kész a szélforgó!

Természetesen minél színesebb lapot használunk, annál látványosabb dekorelemet kapunk. Sőt, ha azt szeretnénk, hogy igazán szembetűnő legyen az alkotásunk csillámporral is díszíthetjük azt.

Csillámos szélforgó

Csillámos szélforgó

Mi több, nem kell megállni a legegyszerűbb szélforgónál, akár extravagáns kreációkat is készíthetünk. A Pinterest tele van szebbnél szebb és bonyolult szélforgókkal.

Sok lapáttal rendelkező szélforgó:

Pohárból szélforgó:

Te milyen szélforgót készítettél gyerekkorodban vagy most szülőként? Oszd meg velünk hozzászólásban vagy az info@tytoo.hu e-mail címen! 😉

Ha pedig tetszett a cikk, nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel is!

Megjelent: 2021-04-21 13:41

Hozzászólások a Szélforgó házilag című bloghoz: